preloader
Grlom u jagode svaki dan, cijeli tjedan!

Grlom u jagode svaki dan, cijeli tjedan!

Otkrivamo vam na koje sve načine možete uživati u jagodama.

Uz odličan okus, jagode su dobar izvor vitamina C, kalija i kalcija te ih bije glas niskokaloričnog voća bogatog mikronutrijentima, a siromašnog šećerom.
Ovih su dana, sočne su jagode na svakom koraku, stoga je pravo vrijeme da u njima uživate i to svaki dan na neki novi način.

Smoothie od jagoda

Ponedjeljak. Započnite dan prirodno slatkom i sočnom voćnom kombinacijom. U blenderu pomiješajte šalicu jagoda i čašicu tekućeg jogurta. Za hranjiviji doručak, dodajte žlicu zobenih pahuljica i pola banane.

Salata od rikole i jagoda

Utorak. Užina ili lagana večera – birate vi. Ova je kombinacija toliko zanimljiva i fina, zbog čega biste je mogli ponoviti još koji put. Jagode narežite na polovice ili četvrtine te pomiješajte s rikolom i dodajte kratko prepržene ili sirove orahe (obične, ali preporučamo pekanske!). Salatu aromatizirajte maslinovim uljem te kremom od balzamskog octa ili kombinacijom balzamskog octa i meda. Salati možete dodati i kockice mekog Salakisa.

Jagode, pinjoli i med

Srijeda. Savršen desert za sredinu tjedna, kojeg preporučamo svima u potrazi za novim načinima uživanja u jagodama! Kombinacija samo tri sastojka - jagoda, pinjola i meda – zapravo je tradicionalni marokanski desert. Zdjelici jagoda narezanih na polovine dodajte žlicu pinjola te dvije žlice meda i samo pomiješajte.

Chutney od jagoda

Četvrtak. Sitno sjeckani luk te malo sjeckanog đumbira prepržite na malo maslaca i ulja. Dodajte dvije žlice šećera, te pržite dok se luk ne karamelizira. Zatim dodajte malo češnjaka i jagode te kuhajte sve dok se jagode ne raspadnu. Pred kraj dodajte žlicu balzamskog octa i pustite da sve prokuha par minuta, lagano usitnjavajući kuhačom. Chutney se odlično slaže s mesom, različitim vrstama sireva, krekera, prepečenaca…

Beze kore, jagode i šlag

Petak. Spoj jagoda i šlaga još je bolji s beze korama. Na kraju tjedna, nemojte se zamarati slaganjem, već pripremite tradicionalni „neuredni“ engleski desert u čaši Eton Mess. Od mjerice jagoda, dio izmiksajte u blenderu. Dodajte šlag od tučenog Brzo & Fino vrhnja za šlag ili šlag pjene, a dio jagoda nasjeckajte i sve pomiješajte.

 

Ne sumnjamo kako ćete neke od ovih ideja sa zadovoljstvom iskoristiti i tijekom vikenda. Budite kreativni, otkrivajte i sami nove kombinacije, kako biste maksimalno iskoristili sezonu jagoda!