preloader
Najfiniji recepti s bundevom za najstrašniju noć u godini

Najfiniji recepti s bundevom za najstrašniju noć u godini

Listopad je mjesec prvih magli, dosadnih kiša i bundeva koje nas polako vode prema najstrašnijoj noći u godini. Bili pobornici slavljenja Noći vještica (engl. Halloween) ili ne, vjerujemo da je svima teško odoljeti skupljanju bundeva za ukras i rezbarenju na samom kraju listopada. 

S bundevama je nekako sve ljepše i toplije. No, nikako nemojte dopustiti da vam bundeve služe samo za ukras, svakako ih iznesite na stolove i uživajte u njima svim osjetilima.

Bundeva je izrazito nutritivna namirnica i može se koristiti u bezbroj kombinacija, od finih gustih juha, preko složenaca i rižota, do muffina, palačinki i slasnih pita bogatih aromatičnim bundevinim nadjevom.

Kruh od bundeve

Jeste li već probali ispeći kruh s pireom od bundeve? Osim što pire od bundeve kruhu daje lijepu žutu boju, daje i vlagu pa kruh dulje traje, potrebno ga je samo dobro umotati u krpu ili platnenu vreću. Ako se pak maskirate i jurite na neki Halloween party ili šetnju ulicama, ponesite u džepu sendvič s kruhom od bundeve, mogao bi vam super doći u kasni noćni sat.

Ravioli s bundevom i sirom

A tek ravioli punjeni bundevom i svježim sirom! Dovoljno je napraviti tijesto za raviole, izrezati ih na kvadratiće, napuniti komadićima bundeve i izmrvljenim Salakisom, zatvoriti, skuhati, na tavici prepržiti s malo maslaca i kadulje, pa dodati malo Brzo & Fino umaka okusa Ribanac. Ne zvuči li divno?


Provjereno dobri su i njoki od pečene bundeve, aromatična kombinacija slatkaste muškatne bundeve, cimeta i sira.  

Pita od bundeve

Na kraju se zasladite pitom od bundeve, jednostavna je! Treba vam komad prhkog tijesta koje premažete džemom od dunja, na to nanesete nadjev od pečene bundeve u koji ste dodali malo đumbira i cimeta, pitu ispečete, ohladite i poslužite uz malo tučenog vrhnja za šlag.


Uz ovakve delicije najstrašnija noć u godini zasigurno se pretvara u najslasniju. Bundeva je čvrsto ustoličena kraljica jeseni, uživajte u njoj!