preloader
Proljetne namirnice od jutra do mraka

Proljetne namirnice od jutra do mraka

Proljeće zna biti prevrtljivo – no  ne i na tanjuru

Kako iskoristiti proljetne namirnice u svakodnevnim jelima? Naš prijedlog je, samo neka bude jednostavno!

 

Serviramo vam malo inspiracije uz izbor omiljenih sezonskih namirnica.

Jagode za doručak

Mirisne jagode još uvijek zovu sa štandova: iskoristite priliku i uživajte u slatkom, zdravom voću niske kalorijske vrijednosti čija vlakna potiču metabolizam i stvaraju osjećaj sitosti. Narežite ih, kako bi pustile malo soka pa pomiješajte u zdjelici s Dukatosom, orašastim plodovima ili omiljenim žitaricama za fini doručak s nogu!
Ili ih izblendajte u smoothie sa zobenim pahuljicama i kefirom. Dan koji započne sa sočnim jagodama, mora biti bolji.

Lagani proljetni ručak

Neka ne nedostaje zelenila: mladi špinat lagano zagrijte na malo maslinova ulja i pustite da uvene. Nema potrebe kuhati ga u vodi, na ovaj ćete način sačuvati i okus i hranjive vrijednosti.

Skuhajte Brzo & Fino tortelline, pa ih prebacite u tavicu sa špinatom, sve još promiješajte na laganoj vatri, posolite i popaprite svježe mljevenim paprom, zalijte s još malo maslinova ulja i obilno posipajte ribanim Ribancem. Po želji dodajte malo Brzo & Fino umaka Ribanac za još sočniji doživljaj.

Ideja za prilog - ako vam je ostalo još jagoda -.iskombinirajte ih sa svježom rikolom u pravu proljetnu salatu. Može poslužiti i kao predjelo!

Večera za pet jaja

… i dvije osobe! Umutite 5 jaja uz dodatak 5 žlica mlijeka, soli i papra te po želji par kapi Worcestershire umaka. U tavici zagrijte maslac, pa dodajte jaja. Naribajte 40 g President cheddara i nasjeckajte žlicu-dvije zelenog dijela mladog luka. Kad se smjesa lagano zapeče, posipajte sir i mladi luk, pa preklopite i još kratko lagano pržite.  

 

Iskoristite sav potencijal koji donose proljetni dani, makar bili i kišni – razlog više da ne zaobilazite tržnice!