preloader
Razveselite, prestrašite, servirajte: fine ideje za Halloween

Razveselite, prestrašite, servirajte: fine ideje za Halloween

Noć vještica i finih zalogaja

Bez obzira na prigodu, ne propuštamo priliku za malo kreativnosti u kuhinji. Popularni Halloween tako vam može biti povod da okupite ekipu oko stola, a zatim se prebacite na gledanje nekog horor klasika ili isplanirate maskirani izlazak! Što god odlučili, ovo je prilika da se zabavite i nasmijete prijatelje i ukućane.

Za ideje koje vam donosimo ne treba vam puno kulinarskog umijeća, već malo kreativnosti i mirna ruka.

Mali strašni zalogaji

Kako bi se punjena ili kuhana jaja pretvorila u malo Halloween umjetničko djelo, dovoljne su vam crne masline! Narežite ih i oblikujte pauke, oči, različite detalje, a poslužiti ih možete i uz pikantni salsa umak.

Kombinirajte crne masline s drugim namirnicama koje se bojom i okusom fino uklapaju u Halloween priču, poput ovih simpatičnih Frankenstein otvorenih sendviča s avokadom.

Jednostavnije je ponekad najbolje, a u ovom slučaju i najzabavnije. Samo ukrasite banane čokoladnim preljevom – sumnjamo da mlađi ukućani ostati ravnodušni. Mi nismo!

Desert

Puslice su idealan kandidat za noć vještica! Pripremite ih sušenjem snijega od bjelanjaka na 110 stupnjeva, ne manje od 2 sata. Možete im dodati i arome, poput čokoladne kreme ili pekmeza – no ne zaboravite oči od čokolade ili ukrasnih kuglica!

Za klasičare

Ako se vas pita, previše je pompe oko Halloweena i bundevi je mjesto na tanjuru. Slažemo se, tko ne voli aromatičnu juhu od bundeve? No, ako se ipak predomislite i popustite pred trendovima, evo ideje kako zdjelicu juhe uz pomoć Brzo & Fino vrhnja za kuhanje učiniti zabavnijom. Vrijedi pokušati ako ćete nekome izmamiti osmijeh!

Ovdje ćete pronaći još ideja za jela s bundevom, naravno, nakon što je prvo izdubite.