PREGLED
Aromatična puretina
Sastojci ZA 2 OSOBE
Priprema
Začinsko bilje operite, očistite i nasjeckajte na sitne komadiće te ocijedite limun.
Odreske natrljajte solju, paprom i začinskim biljem te pustite da se mariniraju 15 minuta prije pečenja.
Meso pecite na žaru premazujući uljem i limunovim sokom.
Za pikantniji okus, u zdjelici pomiješajte 4-5 žlica ulja s kečapom, dodajte sok jednog limuna i dobar prstohvat papra.
Marinirajte puretinu u umaku otprilike 2 sata, pa je natrljajte začinskim biljem i pecite, povremeno je premazujući marinadom.
Sitno nasjeckajte papriku, rebro celera, pola glavice luka i vezicu peršina. Dodajte 2 žlice octa, 2 žlice maslinova ulja, Brzo & Fino mileram, posolite i popaprite po želji.
Promiješajte i jelo je spremno za serviranje!
Začinsko bilje operite, očistite i nasjeckajte na sitne komadiće te ocijedite limun.
Odreske natrljajte solju, paprom i začinskim biljem te pustite da se mariniraju 15 minuta prije pečenja.
Meso pecite na žaru premazujući uljem i limunovim sokom.
Za pikantniji okus, u zdjelici pomiješajte 4-5 žlica ulja s kečapom, dodajte sok jednog limuna i dobar prstohvat papra.
Marinirajte puretinu u umaku otprilike 2 sata, pa je natrljajte začinskim biljem i pecite, povremeno je premazujući marinadom.
Sitno nasjeckajte papriku, rebro celera, pola glavice luka i vezicu peršina. Dodajte 2 žlice octa, 2 žlice maslinova ulja, Brzo & Fino mileram, posolite i popaprite po želji.
Promiješajte i jelo je spremno za serviranje!
(ZA 2 OSOBE)
Puretina i začini |
||
---|---|---|
500 g |
puretine | |
začini |
mažuran, kadulja, lovor, majčina dušica, ružmarin | |
1 |
limun | |
malo |
maslinovog ulja | |
2-3 žlice |
kečapa |
Za umak |
||
---|---|---|
100 g |
Brzo & Fino milerama | |
1/2 |
paprike | |
rebro |
celera | |
1/2 |
glavice luka | |
vezica |
peršina | |
2 žlice |
octa | |
2 žlice |
maslinovog ulja | |
1 |
limun | |
po želji |
soli i papra |
Začinsko bilje operite, očistite i nasjeckajte na sitne komadiće te ocijedite limun.
Odreske natrljajte solju, paprom i začinskim biljem te pustite da se mariniraju 15 minuta prije pečenja.
Meso pecite na žaru premazujući uljem i limunovim sokom.
Za pikantniji okus, u zdjelici pomiješajte 4-5 žlica ulja s kečapom, dodajte sok jednog limuna i dobar prstohvat papra.
Marinirajte puretinu u umaku otprilike 2 sata, pa je natrljajte začinskim biljem i pecite, povremeno je premazujući marinadom.
Sitno nasjeckajte papriku, rebro celera, pola glavice luka i vezicu peršina. Dodajte 2 žlice octa, 2 žlice maslinova ulja, Brzo & Fino mileram, posolite i popaprite po želji.
Promiješajte i jelo je spremno za serviranje!