preloader
Aromatična puretina
ALTERNATIVNI
PREGLED

Aromatična puretina

autor: Brzo & Fino

Sastojci ZA 2 OSOBE


Puretina i začini
500 g
puretine
začini
mažuran, kadulja, lovor, majčina dušica, ružmarin
1
limun
malo
maslinovog ulja
2-3 žlice
kečapa
Za umak
100 g
Brzo & Fino milerama
1/2
paprike
rebro
celera
1/2
glavice luka
vezica
peršina
2 žlice
octa
2 žlice
maslinovog ulja
1
limun
po želji
soli i papra

Priprema

1.

Začinsko bilje operite, očistite i nasjeckajte na sitne komadiće te ocijedite limun.

2.

Odreske natrljajte solju, paprom i začinskim biljem te pustite da se mariniraju 15 minuta prije pečenja.

3.

Meso pecite na žaru premazujući uljem i limunovim sokom.

4.

Za pikantniji okus, u zdjelici pomiješajte 4-5 žlica ulja s kečapom, dodajte sok jednog limuna i dobar prstohvat papra. 

5.

Marinirajte puretinu u umaku otprilike 2 sata, pa je natrljajte začinskim biljem i pecite, povremeno je premazujući marinadom. 

6.

Sitno nasjeckajte papriku, rebro celera, pola glavice luka i vezicu peršina. Dodajte 2 žlice octa, 2 žlice maslinova ulja, Brzo & Fino mileram, posolite i popaprite po želji. 

7.

Promiješajte i jelo je spremno za serviranje! 

DUKAT BRZO & FINO

Aromatična puretina

ZA 2 OSOBE

SASTOJCI:

Puretina i začini

Naziv Količina
puretine 500 g
mažuran, kadulja, lovor, majčina dušica, ružmarin začini
limun 1
maslinovog ulja malo
kečapa 2-3 žlice

Za umak

Naziv Količina
Brzo & Fino milerama 100 g
paprike 1/2
celera rebro
glavice luka 1/2
peršina vezica
octa 2 žlice
maslinovog ulja 2 žlice
limun 1
soli i papra po želji

PRIPREMA:

  1. Začinsko bilje operite, očistite i nasjeckajte na sitne komadiće te ocijedite limun.

  2. Odreske natrljajte solju, paprom i začinskim biljem te pustite da se mariniraju 15 minuta prije pečenja.

  3. Meso pecite na žaru premazujući uljem i limunovim sokom.

  4. Za pikantniji okus, u zdjelici pomiješajte 4-5 žlica ulja s kečapom, dodajte sok jednog limuna i dobar prstohvat papra. 

  5. Marinirajte puretinu u umaku otprilike 2 sata, pa je natrljajte začinskim biljem i pecite, povremeno je premazujući marinadom. 

  6. Sitno nasjeckajte papriku, rebro celera, pola glavice luka i vezicu peršina. Dodajte 2 žlice octa, 2 žlice maslinova ulja, Brzo & Fino mileram, posolite i popaprite po želji. 

  7. Promiješajte i jelo je spremno za serviranje!