preloader
Brownies s jagodama
ALTERNATIVNI
PREGLED

Brownies s jagodama

autor: Sandra Rončević

Sastojci ZA 4 OSOBE


Sastojci
4
velika jaja
350 g
namaza od lješnjaka
200 g
jagoda
50 g
čokolade
1
mala žlica ulja

Priprema

1.

Pripremite sastojke te zagrijte namaz od lješnjaka da dobije lagano tekuću teksturu.

 

Brownies s jagodama
2.

Jaja stavite u zdjelu za miksanje i miksajte 10 minuta dok jaja ne postanu pjenasta i skroz svijetla.

Brownies s jagodama
3.

Namaz od lješnjaka malo po malo dodajte u tučena jaja.

Brownies s jagodama
4.

Dobro izmiksajte jaja s namazom dok se ne sjedine.

Brownies s jagodama
5.

Kalup prekrijte papirom za pečenje pa izlijte smjesu. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25 minuta na 180 stupnjeva.

Brownies s jagodama
6.

Kad je pečeno, pustite da se skroz ohladi pa po površini složite jagode prerezane po pola. Zatim ih zalijte s čokoladom koju ste otopili na pari sa žličicom ulja. Ili jednostavno  prelijte s još malo otopljenog namaza od lješnjaka!

Brownies s jagodama
7.

Služite ohlađeno, narezano na kocke, uz tučeno Brzo & Fino vrhnje za šlag (po želji).

Brownies s jagodama

DUKAT BRZO & FINO

Brownies s jagodama

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci

Naziv Količina
velika jaja 4
namaza od lješnjaka 350 g
jagoda 200 g
čokolade 50 g
mala žlica ulja 1

PRIPREMA:

  1. Pripremite sastojke te zagrijte namaz od lješnjaka da dobije lagano tekuću teksturu.

     

  2. Jaja stavite u zdjelu za miksanje i miksajte 10 minuta dok jaja ne postanu pjenasta i skroz svijetla.

  3. Namaz od lješnjaka malo po malo dodajte u tučena jaja.

  4. Dobro izmiksajte jaja s namazom dok se ne sjedine.

  5. Kalup prekrijte papirom za pečenje pa izlijte smjesu. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25 minuta na 180 stupnjeva.

  6. Kad je pečeno, pustite da se skroz ohladi pa po površini složite jagode prerezane po pola. Zatim ih zalijte s čokoladom koju ste otopili na pari sa žličicom ulja. Ili jednostavno  prelijte s još malo otopljenog namaza od lješnjaka!

  7. Služite ohlađeno, narezano na kocke, uz tučeno Brzo & Fino vrhnje za šlag (po želji).