preloader
Brze zimske kiflice
ALTERNATIVNI
PREGLED

Brze zimske kiflice

autor: Brzo & fino

Sastojci ZA 4 OSOBE


Sastojci za 12 većih ili 16 manjih kiflica
350-400 g
glatkog brašna
1 žličica
soli
1 vrećica
praška za pecivo
1 čašica
Brzo & Fino kiselog vrhnja
1
bjelanjak
75 ml
mlijeka
40 ml
maslinova ulja
Punjenje
1-2
kuhana jaja
3
kisela krastavca
75 g
Sirela Goude
75 g
kuhane šunke
½ žlice
sušenog kopra
2 žlice
Brzo & Fino kiselog vrhnja
1 žličica
senfa
malo
soli i papra
Premaz
1
žumanjak
1 žlica
Dukat mlijeka
1 žlica
sezama

Priprema

1.

Pećnicu zagrijte na 180°C, a veliki pleh obložite papirom za pečenje. Pripremite sve sastojke za tijesto i veliku posudu za miješanje.

Brze zimske kiflice
2.

Od svih sastojaka za tijesto umijesite glatko, mekano tijesto. Počnite s 350 g brašna i dodajte po potrebi ako tijesto bude premekano. Količine sastojaka možete vrlo lako odrediti uz pomoć oznaka na čašicama Brzo & Fino kiselog vrhnja.

Brze zimske kiflice
3.

Od tijesta formirajte kuglu i pustite da stoji do pripreme nadjeva.

Brze zimske kiflice
4.

Pripremite sve sastojke za nadjev, sitno ih nasjeckajte pa ih pomiješajte s kiselim vrhnjem, senfom i začinima.

Brze zimske kiflice
5.

Razvaljajte tijesto u oblik kruga na debljinu oko ½ cm pa ga prerežite na 12 ili 16 trokuta.

Brze zimske kiflice
6.

Na kraj svakog trokuta stavite žličicu nadjeva. Umutite žumanjak, pomiješajte s mlijekom pa premažite rubove svakog trokuta.

Brze zimske kiflice
7.

Smotajte kiflice od kraja prema vrhu, pazeći da dobro zatvorite otvore kako nadjev ne bi iscurio kod pečenja.

Brze zimske kiflice
8.

Poslažite kiflice na pleh pa svaku premažite jajetom.

Brze zimske kiflice
9.

Posipajte sezamom.

Brze zimske kiflice
10.

Pecite 25-30 minuta odnosno dok kiflice ne prime zlatnu boju.

Brze zimske kiflice
11.

Poslužite tople ili hladne.

 

Brze zimske kiflice

DUKAT BRZO & FINO

Brze zimske kiflice

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci za 12 većih ili 16 manjih kiflica

Naziv Količina
glatkog brašna 350-400 g
soli 1 žličica
praška za pecivo 1 vrećica
Brzo & Fino kiselog vrhnja 1 čašica
bjelanjak 1
mlijeka 75 ml
maslinova ulja 40 ml

Punjenje

Naziv Količina
kuhana jaja 1-2
kisela krastavca 3
Sirela Goude 75 g
kuhane šunke 75 g
sušenog kopra ½ žlice
Brzo & Fino kiselog vrhnja 2 žlice
senfa 1 žličica
soli i papra malo

Premaz

Naziv Količina
žumanjak 1
Dukat mlijeka 1 žlica
sezama 1 žlica

PRIPREMA:

  1. Pećnicu zagrijte na 180°C, a veliki pleh obložite papirom za pečenje. Pripremite sve sastojke za tijesto i veliku posudu za miješanje.

  2. Od svih sastojaka za tijesto umijesite glatko, mekano tijesto. Počnite s 350 g brašna i dodajte po potrebi ako tijesto bude premekano. Količine sastojaka možete vrlo lako odrediti uz pomoć oznaka na čašicama Brzo & Fino kiselog vrhnja.

  3. Od tijesta formirajte kuglu i pustite da stoji do pripreme nadjeva.

  4. Pripremite sve sastojke za nadjev, sitno ih nasjeckajte pa ih pomiješajte s kiselim vrhnjem, senfom i začinima.

  5. Razvaljajte tijesto u oblik kruga na debljinu oko ½ cm pa ga prerežite na 12 ili 16 trokuta.

  6. Na kraj svakog trokuta stavite žličicu nadjeva. Umutite žumanjak, pomiješajte s mlijekom pa premažite rubove svakog trokuta.

  7. Smotajte kiflice od kraja prema vrhu, pazeći da dobro zatvorite otvore kako nadjev ne bi iscurio kod pečenja.

  8. Poslažite kiflice na pleh pa svaku premažite jajetom.

  9. Posipajte sezamom.

  10. Pecite 25-30 minuta odnosno dok kiflice ne prime zlatnu boju.

  11. Poslužite tople ili hladne.