PREGLED
Brze zimske kiflice
Sastojci ZA 4 OSOBE
Priprema
Pećnicu zagrijte na 180°C, a veliki pleh obložite papirom za pečenje. Pripremite sve sastojke za tijesto i veliku posudu za miješanje.
Od svih sastojaka za tijesto umijesite glatko, mekano tijesto. Počnite s 350 g brašna i dodajte po potrebi ako tijesto bude premekano. Količine sastojaka možete vrlo lako odrediti uz pomoć oznaka na čašicama Brzo & Fino kiselog vrhnja.
Od tijesta formirajte kuglu i pustite da stoji do pripreme nadjeva.
Pripremite sve sastojke za nadjev, sitno ih nasjeckajte pa ih pomiješajte s kiselim vrhnjem, senfom i začinima.
Razvaljajte tijesto u oblik kruga na debljinu oko ½ cm pa ga prerežite na 12 ili 16 trokuta.
Na kraj svakog trokuta stavite žličicu nadjeva. Umutite žumanjak, pomiješajte s mlijekom pa premažite rubove svakog trokuta.
Smotajte kiflice od kraja prema vrhu, pazeći da dobro zatvorite otvore kako nadjev ne bi iscurio kod pečenja.
Poslažite kiflice na pleh pa svaku premažite jajetom.
Posipajte sezamom.
Pecite 25-30 minuta odnosno dok kiflice ne prime zlatnu boju.
Poslužite tople ili hladne.