preloader
Canelloni u umaku od vrhnja i muškatne tikve
ALTERNATIVNI
PREGLED

Canelloni u umaku od vrhnja i muškatne tikve

autor: Brzo & Fino

Sastojci ZA 4 OSOBE


Sastojci
250 g
cannellona (ili neke druge tjestenine koju je moguće puniti)
200 g
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
600 g
muškatne tikve
250 g
mljevene puretine
100 g
ricotte
50 g
špinata
1
jaje
1
manja glavica luka
2
režnja češnjaka
4-5
listića svježe kadulje
2
žlice ulja
po želji
sol i papar

Priprema

1.

Pripremite sastojke – špinat operite i veće listove usitnite, tjesteninu skuhajte do pola, a tikvu narežite na kockice.

Canelloni u umaku od vrhnja i muškatne tikve
2.

Kockicama tikve dodajte na četvrtine narezan luk, posolite i popaprite pa stavite peći na 180 stupnjeva oko pola sata, odnosno dok sasvim ne omekša, a zatim pustite da se ohladi.

Canelloni u umaku od vrhnja i muškatne tikve
3.

Ohlađenu tikvu, luk i eventualnu tekućinu od pečenja stavite u blender, dodajte vrhnje za kuhanje, malo soli i papra te izblendajte u umak. Po potrebi, dodajte i malo vode.

Canelloni u umaku od vrhnja i muškatne tikve
4.

Na malo ulja popržite puretinu razdvajajući meso u male komadiće. Kad meso počne dobivati boju, dodajte sitno narezani češnjak i kadulju te špinat. Čim špinat uvene, sklonite s vatre i dodajte ricottu, začinite solju i paprom te u smjesu umutite jaje.

Canelloni u umaku od vrhnja i muškatne tikve
5.

Posudu za pečenje do pola napunite umakom od pečene tikve i vrhnja. Zatim stavljajte tjesteninu napunjenu smjesom od puretine i ricotte. Kad ste iskoristili svu smjesu, odnosno tjesteninu, u posudu ulijte ostatak umaka i stavite peći na 180 stupnjeva oko pola sata.

Canelloni u umaku od vrhnja i muškatne tikve
6.

Jelo je gotovo kad tjestenina sasvim omekša, a punjenje po vrhu dobije lijepu zlatnožutu boju. Prilikom posluživanja po želji dodajte još par listića svježe kadulje.

Canelloni u umaku od vrhnja i muškatne tikve

DUKAT BRZO & FINO

Canelloni u umaku od vrhnja i muškatne tikve

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci

Naziv Količina
cannellona (ili neke druge tjestenine koju je moguće puniti) 250 g
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje 200 g
muškatne tikve 600 g
mljevene puretine 250 g
ricotte 100 g
špinata 50 g
jaje 1
manja glavica luka 1
režnja češnjaka 2
listića svježe kadulje 4-5
žlice ulja 2
sol i papar po želji

PRIPREMA:

  1. Pripremite sastojke – špinat operite i veće listove usitnite, tjesteninu skuhajte do pola, a tikvu narežite na kockice.

  2. Kockicama tikve dodajte na četvrtine narezan luk, posolite i popaprite pa stavite peći na 180 stupnjeva oko pola sata, odnosno dok sasvim ne omekša, a zatim pustite da se ohladi.

  3. Ohlađenu tikvu, luk i eventualnu tekućinu od pečenja stavite u blender, dodajte vrhnje za kuhanje, malo soli i papra te izblendajte u umak. Po potrebi, dodajte i malo vode.

  4. Na malo ulja popržite puretinu razdvajajući meso u male komadiće. Kad meso počne dobivati boju, dodajte sitno narezani češnjak i kadulju te špinat. Čim špinat uvene, sklonite s vatre i dodajte ricottu, začinite solju i paprom te u smjesu umutite jaje.

  5. Posudu za pečenje do pola napunite umakom od pečene tikve i vrhnja. Zatim stavljajte tjesteninu napunjenu smjesom od puretine i ricotte. Kad ste iskoristili svu smjesu, odnosno tjesteninu, u posudu ulijte ostatak umaka i stavite peći na 180 stupnjeva oko pola sata.

  6. Jelo je gotovo kad tjestenina sasvim omekša, a punjenje po vrhu dobije lijepu zlatnožutu boju. Prilikom posluživanja po želji dodajte još par listića svježe kadulje.