
PREGLED
Canelloni u umaku od vrhnja i muškatne tikve
Sastojci ZA 4 OSOBE
Priprema
Pripremite sastojke – špinat operite i veće listove usitnite, tjesteninu skuhajte do pola, a tikvu narežite na kockice.

Kockicama tikve dodajte na četvrtine narezan luk, posolite i popaprite pa stavite peći na 180 stupnjeva oko pola sata, odnosno dok sasvim ne omekša, a zatim pustite da se ohladi.

Ohlađenu tikvu, luk i eventualnu tekućinu od pečenja stavite u blender, dodajte vrhnje za kuhanje, malo soli i papra te izblendajte u umak. Po potrebi, dodajte i malo vode.

Na malo ulja popržite puretinu razdvajajući meso u male komadiće. Kad meso počne dobivati boju, dodajte sitno narezani češnjak i kadulju te špinat. Čim špinat uvene, sklonite s vatre i dodajte ricottu, začinite solju i paprom te u smjesu umutite jaje.

Posudu za pečenje do pola napunite umakom od pečene tikve i vrhnja. Zatim stavljajte tjesteninu napunjenu smjesom od puretine i ricotte. Kad ste iskoristili svu smjesu, odnosno tjesteninu, u posudu ulijte ostatak umaka i stavite peći na 180 stupnjeva oko pola sata.

Jelo je gotovo kad tjestenina sasvim omekša, a punjenje po vrhu dobije lijepu zlatnožutu boju. Prilikom posluživanja po želji dodajte još par listića svježe kadulje.
