preloader
Cheesecake s bijelom čokoladom i višnjama
ALTERNATIVNI
PREGLED

Cheesecake s bijelom čokoladom i višnjama

autor: Maja Matijašec

Sastojci ZA 4 OSOBE


Podloga
100 g
cajnih keksi
1
maslac
Krema
1
svježi sir
1
bijela čokolada
1
vrhnje za šlag
Preljev
1
kompot od višanja

Priprema

1.

Za podlogu sameljite kekse i pomiješajte ih sa otopljenim maslacem pa utisnite u dno kalupa. Stavite u hladnjak dok pripremate kremu.

2.

Izmiksajte svježi sir sa šećerom i vanilin šećerom. Posebno izmiksajte slatko vrhnje u šlag pa umiksajte u sir.

3.

Na pari (ili u mikrovalnoj) otopite bijelu čokoladu i dodajte ju kremi. Želatinu pripremite s hladnom vodom prema uputama na vrećici pa umiješajte u kremu. Kremu rasporedite po ohlađenoj podlozi. Stavite u hladnjak dok pripremate preljev.

4.

Sok pomiješajte sa višnjama i šećerom pa kratko prokuhajte. Umiješajte prosijani prah vanilin pudinga (ako ga ne prosijete, stvorit će se grudice) pa sve zajedno kuhajte miješajući dok ne provrije. Uklonite s vatre i pustite 15-ak min. da se malo prohladi (povremeno promiješajte). Kad se preljev malo ohladio, rasporedite ga preko kreme. Ostavite cheesecake u hladnjaku preko noći pa sutradan pažljivo uklonite obruč i foliju te poslužite.

DUKAT BRZO & FINO

Cheesecake s bijelom čokoladom i višnjama

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

Podloga

Naziv Količina
cajnih keksi 100 g
maslac 1

Krema

Naziv Količina
svježi sir 1
bijela čokolada 1
vrhnje za šlag 1

Preljev

Naziv Količina
kompot od višanja 1

PRIPREMA:

  1. Za podlogu sameljite kekse i pomiješajte ih sa otopljenim maslacem pa utisnite u dno kalupa. Stavite u hladnjak dok pripremate kremu.

  2. Izmiksajte svježi sir sa šećerom i vanilin šećerom. Posebno izmiksajte slatko vrhnje u šlag pa umiksajte u sir.

  3. Na pari (ili u mikrovalnoj) otopite bijelu čokoladu i dodajte ju kremi. Želatinu pripremite s hladnom vodom prema uputama na vrećici pa umiješajte u kremu. Kremu rasporedite po ohlađenoj podlozi. Stavite u hladnjak dok pripremate preljev.

  4. Sok pomiješajte sa višnjama i šećerom pa kratko prokuhajte. Umiješajte prosijani prah vanilin pudinga (ako ga ne prosijete, stvorit će se grudice) pa sve zajedno kuhajte miješajući dok ne provrije. Uklonite s vatre i pustite 15-ak min. da se malo prohladi (povremeno promiješajte). Kad se preljev malo ohladio, rasporedite ga preko kreme. Ostavite cheesecake u hladnjaku preko noći pa sutradan pažljivo uklonite obruč i foliju te poslužite.