

PREGLED
Cheesecake s bundevom
Sastojci ZA 10 OSOBA
Priprema
Pripremite sve sastojke – kekse sameljite, a oko 300 g bundeve očistite, izrežite na kockice, ispecite 40 minuta na 180 stupnjeva i izradite u pire.

Mljevenim keksima dodajte otopljeni maslac i utisnite u kalup promjera 20-24 cm, obložen papirom za pečenje.

Električnim mikserom dobro izmiksajte pire od bundeve, Dukatelu, šećer u prahu, 2 žličice začina, 1 žličicu ekstrakta vanilije i želatinu. Toj smjesi zatim dodajte 300 g tučenog vrhnja za šlag i sjedinite špatulom.

Kremu ulijte u kalup, na prethodno pripremljenu podlogu od keksa, i stavite u hladnjak na minimalno sat vremena. Preostalih 200 g vrhnja za šlag umutite u čvrsti snijeg s 1 žličicom ekstrakta vanilije te ukrasite po želji.

Vratite u hladnjak na još barem sat vremena, a zatim uživajte u ukusnom cheesecakeu punom finih jesensko-zimskih okusa.
