preloader
recept mjeseca
Cheesecake s bundevom
ALTERNATIVNI
PREGLED

Cheesecake s bundevom

autor: Brzo & Fino

Sastojci ZA 10 OSOBA


Za podlogu:
150 g
speculaas keksa
75 g
maslaca
Za kremu:
250 g
pirea od bundeve (od 300 g sirove, neočišćene bundeve)
100 g
šećera u prahu
350 g
Dukatele
500 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag
2 žličice
mješavine začina za medenjake (ili cimeta)
2 žličice
ekstrakta vanilije
20 g
instant želatine
Za ukrašavanje:
po želji
šipak
po želji
listići badema

Priprema

1.

Pripremite sve sastojke – kekse sameljite, a oko 300 g bundeve očistite, izrežite na kockice, ispecite 40 minuta na 180 stupnjeva i izradite u pire.

Cheesecake s bundevom
2.

Mljevenim keksima dodajte otopljeni maslac i utisnite u kalup promjera 20-24 cm, obložen papirom za pečenje.

Cheesecake s bundevom
3.

Električnim mikserom dobro izmiksajte pire od bundeve, Dukatelu, šećer u prahu, 2 žličice začina, 1 žličicu ekstrakta vanilije i želatinu. Toj smjesi zatim dodajte 300 g tučenog vrhnja za šlag i sjedinite špatulom.

Cheesecake s bundevom
4.

Kremu ulijte u kalup, na prethodno pripremljenu podlogu od keksa, i stavite u hladnjak na minimalno sat vremena. Preostalih 200 g vrhnja za šlag umutite u čvrsti snijeg s 1 žličicom ekstrakta vanilije te ukrasite po želji.

Cheesecake s bundevom
5.

Vratite u hladnjak na još barem sat vremena, a zatim uživajte u ukusnom cheesecakeu punom finih jesensko-zimskih okusa.

Cheesecake s bundevom

DUKAT BRZO & FINO

Cheesecake s bundevom

ZA 10 OSOBA

SASTOJCI:

Za podlogu:

Naziv Količina
speculaas keksa 150 g
maslaca 75 g

Za kremu:

Naziv Količina
pirea od bundeve (od 300 g sirove, neočišćene bundeve) 250 g
šećera u prahu 100 g
Dukatele 350 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag 500 g
mješavine začina za medenjake (ili cimeta) 2 žličice
ekstrakta vanilije 2 žličice
instant želatine 20 g

Za ukrašavanje:

Naziv Količina
šipak po želji
listići badema po želji

PRIPREMA:

  1. Pripremite sve sastojke – kekse sameljite, a oko 300 g bundeve očistite, izrežite na kockice, ispecite 40 minuta na 180 stupnjeva i izradite u pire.

  2. Mljevenim keksima dodajte otopljeni maslac i utisnite u kalup promjera 20-24 cm, obložen papirom za pečenje.

  3. Električnim mikserom dobro izmiksajte pire od bundeve, Dukatelu, šećer u prahu, 2 žličice začina, 1 žličicu ekstrakta vanilije i želatinu. Toj smjesi zatim dodajte 300 g tučenog vrhnja za šlag i sjedinite špatulom.

  4. Kremu ulijte u kalup, na prethodno pripremljenu podlogu od keksa, i stavite u hladnjak na minimalno sat vremena. Preostalih 200 g vrhnja za šlag umutite u čvrsti snijeg s 1 žličicom ekstrakta vanilije te ukrasite po želji.

  5. Vratite u hladnjak na još barem sat vremena, a zatim uživajte u ukusnom cheesecakeu punom finih jesensko-zimskih okusa.