preloader
Chutney od rabarbare
ALTERNATIVNI
PREGLED

Chutney od rabarbare

autor: Brzo & Fino

Sastojci ZA 3 OSOBE


Sastojci
1 žlica
maslinova ulja
1
manji luk
450 g
rabarbare narezane na kockice
50 g
grožđica
50 g
crvene fuji jabuke
1 žlica
smeđeg šećera
1 žličica
naribanog svježeg đumbira
1 žličica
meda
0,5 dcl
bijelog vina
prstohvat
soli
prstohvat
češnjaka u prahu
1 žlica
balzamskog ili vinskog octa

Priprema

1.

Zagrijte maslinovo ulje i dinstajte luk, češnjak i đumbir.

Chutney od rabarbare
2.

Dodajte jabuku narezanu na kockice, grožđice, rabarbaru, vino, šećer i med.

Chutney od rabarbare
3.

Sve zajedno kuhajte 15-tak minuta dok ne dobijete gustu smjesu. Po potrebi dodajte vode. Pred sam kraj kuhanja dodajte balzamski ili vinski ocat.

Chutney od rabarbare
4.

Čuvajte u staklenci u hladnjaku do tri do pet dana.

Chutney od rabarbare
5.

Servirajte uz mesna jela ili sir.

 

Chutney od rabarbare

DUKAT BRZO & FINO

Chutney od rabarbare

ZA 3 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci

Naziv Količina
maslinova ulja 1 žlica
manji luk 1
rabarbare narezane na kockice 450 g
grožđica 50 g
crvene fuji jabuke 50 g
smeđeg šećera 1 žlica
naribanog svježeg đumbira 1 žličica
meda 1 žličica
bijelog vina 0,5 dcl
soli prstohvat
češnjaka u prahu prstohvat
balzamskog ili vinskog octa 1 žlica

PRIPREMA:

  1. Zagrijte maslinovo ulje i dinstajte luk, češnjak i đumbir.

  2. Dodajte jabuku narezanu na kockice, grožđice, rabarbaru, vino, šećer i med.

  3. Sve zajedno kuhajte 15-tak minuta dok ne dobijete gustu smjesu. Po potrebi dodajte vode. Pred sam kraj kuhanja dodajte balzamski ili vinski ocat.

  4. Čuvajte u staklenci u hladnjaku do tri do pet dana.

  5. Servirajte uz mesna jela ili sir.