preloader
Čokoladna trilogija
ALTERNATIVNI
PREGLED

Čokoladna trilogija

autor: Tanja Radić

Sastojci ZA 1 OSOBU


Sastojci
5
jaja
80 g
Dukat maslaca
1
vanilin šećer
200 g
badema
2 žličice
praška za pecivo
2 žlice
soka od naranče
200 g
tamne čokolade
500 ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
100 + 100 g
mliječne i bijele čokolade
1
želatina

Priprema

1.

Za biskvit pjenasto miksamo omekšani margarin, šećer i žumanjke. Dodamo mljevene bademe, sok i otopljenu čokoladu.

2.

Na kraju lagano umiješamo snijeg od bjelanjaka. Pečemo ga u okruglom kalupu 30 minuta na 180 stupnjeva.

3.

Na kraju lagano umiješamo snijeg od bjelanjaka. Pečemo ga u okruglom kalupu 30 minuta na 180 stupnjeva. Ohlađeni biskvit prerežemo na pola.

4.

Za pripremu kreme zagrijemo vrhnje te u njemu otopimo čokoladu, dobro ohladimo u hladnjaku, izmiksamo te dodamo rastopljenu želatinu. 

5.

Prelijemo tamnu kremu po biskvitu, ohladimo u hladnjaku, stavimo drugu polovicu biskvita, prelijemo bijelom kremom i opet stavimo u hladnjak da se stisne. Na kraju ukrasimo po želji. 

DUKAT BRZO & FINO

Čokoladna trilogija

ZA 1 OSOBU

SASTOJCI:

Sastojci

Naziv Količina
jaja 5
Dukat maslaca 80 g
vanilin šećer 1
badema 200 g
praška za pecivo 2 žličice
soka od naranče 2 žlice
tamne čokolade 200 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag 500 ml
mliječne i bijele čokolade 100 + 100 g
želatina 1

PRIPREMA:

  1. Za biskvit pjenasto miksamo omekšani margarin, šećer i žumanjke. Dodamo mljevene bademe, sok i otopljenu čokoladu.

  2. Na kraju lagano umiješamo snijeg od bjelanjaka. Pečemo ga u okruglom kalupu 30 minuta na 180 stupnjeva.

  3. Na kraju lagano umiješamo snijeg od bjelanjaka. Pečemo ga u okruglom kalupu 30 minuta na 180 stupnjeva. Ohlađeni biskvit prerežemo na pola.

  4. Za pripremu kreme zagrijemo vrhnje te u njemu otopimo čokoladu, dobro ohladimo u hladnjaku, izmiksamo te dodamo rastopljenu želatinu. 

  5. Prelijemo tamnu kremu po biskvitu, ohladimo u hladnjaku, stavimo drugu polovicu biskvita, prelijemo bijelom kremom i opet stavimo u hladnjak da se stisne. Na kraju ukrasimo po želji.