preloader
Čokoladni muffini s tikvicama
ALTERNATIVNI
PREGLED

Čokoladni muffini s tikvicama

autor: Sandra Rončević

Sastojci ZA 4 OSOBE


Sastojci (za 12 muffina):
180 g
glatkog brašna
2 žličice
praška za pecivo
250 g
naribanih tikvica (1-2 manje tikvice)
2
jaja
100 g
Brzo & Fino milerama
50 ml
Dukat mlijeka
3
žlice ulja (suncokretovo ili kokosovo)
3 žlice
šećera
3 žličice
gorkog kakaa
1
vanilin šećer
prstohvat
soli
75 g
čokoladnih kapljica (ili grubo rezane čokolade)

Priprema

1.

Pripremite sve sastojke.

Čokoladni muffini s tikvicama
2.

Tikvice operite, osušite pa naribajte i ostavite ih da odstoje. Tikvicama nije potrebno guliti koru.

 

Čokoladni muffini s tikvicama
3.

U veću zdjelu stavite jaja, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli pa sve zajedno dobro istucite (ručno ili električnim mikserom) dok ne dobijete pjenastu smjesu.

 

Čokoladni muffini s tikvicama
4.

Dodajte ulje, mileram i kakao pa dobro izmiješajte.

 

Čokoladni muffini s tikvicama
5.

Brašno izmiješajte s praškom za pecivo pa ga prosijavajući dodajte smjesi. Ulijte mlijeko i još jednom sve izmiješajte.

 

Čokoladni muffini s tikvicama
6.

Dodajte ribane tikvice koje ste dobro iscijedili te 2/3 čokoladnih kapljica pa dobro izmiješajte.U kalup za muffine umetnite papirnate košarice pa u svaku stavite 3 žlice smjese. 

Čokoladni muffini s tikvicama
7.

Na kraju u košarice po vrhu rasporedite čokoladne kapljice koje su vam preostale.

Čokoladni muffini s tikvicama
8.

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva (ventilacija) i pecite 25-30 minuta.

Čokoladni muffini s tikvicama
9.

Muffine izvadite iz pećnice i stavite ih na rešetku da se hlade.

Čokoladni muffini s tikvicama
10.

Poslužite dobro ohlađene. Po želji ih posipajte šećerom u prahu ili prelijte preljevom od milerama i šećera.

Čokoladni muffini s tikvicama

DUKAT BRZO & FINO

Čokoladni muffini s tikvicama

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci (za 12 muffina):

Naziv Količina
glatkog brašna 180 g
praška za pecivo 2 žličice
naribanih tikvica (1-2 manje tikvice) 250 g
jaja 2
Brzo & Fino milerama 100 g
Dukat mlijeka 50 ml
žlice ulja (suncokretovo ili kokosovo) 3
šećera 3 žlice
gorkog kakaa 3 žličice
vanilin šećer 1
soli prstohvat
čokoladnih kapljica (ili grubo rezane čokolade) 75 g

PRIPREMA:

  1. Pripremite sve sastojke.

  2. Tikvice operite, osušite pa naribajte i ostavite ih da odstoje. Tikvicama nije potrebno guliti koru.

     

  3. U veću zdjelu stavite jaja, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli pa sve zajedno dobro istucite (ručno ili električnim mikserom) dok ne dobijete pjenastu smjesu.

     

  4. Dodajte ulje, mileram i kakao pa dobro izmiješajte.

     

  5. Brašno izmiješajte s praškom za pecivo pa ga prosijavajući dodajte smjesi. Ulijte mlijeko i još jednom sve izmiješajte.

     

  6. Dodajte ribane tikvice koje ste dobro iscijedili te 2/3 čokoladnih kapljica pa dobro izmiješajte.U kalup za muffine umetnite papirnate košarice pa u svaku stavite 3 žlice smjese. 

  7. Na kraju u košarice po vrhu rasporedite čokoladne kapljice koje su vam preostale.

  8. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva (ventilacija) i pecite 25-30 minuta.

  9. Muffine izvadite iz pećnice i stavite ih na rešetku da se hlade.

  10. Poslužite dobro ohlađene. Po želji ih posipajte šećerom u prahu ili prelijte preljevom od milerama i šećera.