
PREGLED
Čokoladni muffini s tikvicama
Sastojci ZA 4 OSOBE
Priprema
Pripremite sve sastojke.

Tikvice operite, osušite pa naribajte i ostavite ih da odstoje. Tikvicama nije potrebno guliti koru.

U veću zdjelu stavite jaja, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli pa sve zajedno dobro istucite (ručno ili električnim mikserom) dok ne dobijete pjenastu smjesu.

Dodajte ulje, mileram i kakao pa dobro izmiješajte.

Brašno izmiješajte s praškom za pecivo pa ga prosijavajući dodajte smjesi. Ulijte mlijeko i još jednom sve izmiješajte.

Dodajte ribane tikvice koje ste dobro iscijedili te 2/3 čokoladnih kapljica pa dobro izmiješajte.U kalup za muffine umetnite papirnate košarice pa u svaku stavite 3 žlice smjese.

Na kraju u košarice po vrhu rasporedite čokoladne kapljice koje su vam preostale.

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva (ventilacija) i pecite 25-30 minuta.

Muffine izvadite iz pećnice i stavite ih na rešetku da se hlade.

Poslužite dobro ohlađene. Po želji ih posipajte šećerom u prahu ili prelijte preljevom od milerama i šećera.
