preloader
Corn Chowder: američka juha od kukuruza
ALTERNATIVNI
PREGLED

Corn Chowder: američka juha od kukuruza

autor: Sandra Rončević

Sastojci ZA 4 OSOBE


Sastojci
450 g
kukuruza šećerca (svježeg, smrznutog ili konzerviranog)
200 g
Brzo & Fino milerama
250 ml
Dukat mlijeka
450 ml
vruće vode ili povrtnog temeljca
1 glavica
luka
½
svježe crvene paprike (možete staviti i cijelu)
2 stapke
celera
1 žlica
brašna (pšeničnog ili nekog drugog bezglutenskog)
1 žličica
kurkume
50 g
Dukat maslaca
malo
soli i papra

Priprema

1.

Pripremite sve sastojke. Ako koristite konzervirani kukuruz, dobro ga ocijedite.

Corn Chowder: američka juha od kukuruza
2.

Operite papriku i celer. Celer narežite na tanke listiće. Papriku prepolovite, očistite od sjemenki, prerežite još jednom po pola pa narežite na tanke trakice. Luk nasjeckajte na sitne kockice.

Corn Chowder: američka juha od kukuruza
3.

U posudi otopite maslac. Dodajte mu sitno sjeckani luk pa pirjajte 5-6 minuta dok luk ne postane staklast.

Corn Chowder: američka juha od kukuruza
4.

Potom dodajte celer i papriku te pirjajte dodatnih 7-8 minuta dok povrće ne omekša. Po potrebi dodajte malo vruće vode.

Corn Chowder: američka juha od kukuruza
5.

Nakon toga dodajte kukuruz i žlicu brašna pa sve dobro izmiješajte.

Corn Chowder: američka juha od kukuruza
6.

Zalijte vrućom vodom ili povrtnim temeljcem. Posolite i popaprite pa još jednom dobro izmiješajte.

Corn Chowder: američka juha od kukuruza
7.

Dodajte mlijeko i kuhajte juhu 10-15 minuta uz stalno miješanje. Ako vam je juha pregusta, slobodno dodajte još malo vode ili mlijeka.

Corn Chowder: američka juha od kukuruza
8.

Prije samog kraja kuhanja dodajte žlicu kurkume. Osim što je zdrava, kurkuma pojačava okus i boju juhe.

Corn Chowder: američka juha od kukuruza
9.

Na kraju dodajte Brzo & Fino mileram, dobro izmiješajte da razbijete moguće grudice te pustite juhu da lagano kuha još minutu ili dvije.

Corn Chowder: američka juha od kukuruza
10.

Poslužite u dubokim tanjurima ili zdjelicama. Ako volite ljuto, dodajte mljevene čili pahuljice ili malo kajenskog papra.

Corn Chowder: američka juha od kukuruza

DUKAT BRZO & FINO

Corn Chowder: američka juha od kukuruza

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci

Naziv Količina
kukuruza šećerca (svježeg, smrznutog ili konzerviranog) 450 g
Brzo & Fino milerama 200 g
Dukat mlijeka 250 ml
vruće vode ili povrtnog temeljca 450 ml
luka 1 glavica
svježe crvene paprike (možete staviti i cijelu) ½
celera 2 stapke
brašna (pšeničnog ili nekog drugog bezglutenskog) 1 žlica
kurkume 1 žličica
Dukat maslaca 50 g
soli i papra malo

PRIPREMA:

  1. Pripremite sve sastojke. Ako koristite konzervirani kukuruz, dobro ga ocijedite.

  2. Operite papriku i celer. Celer narežite na tanke listiće. Papriku prepolovite, očistite od sjemenki, prerežite još jednom po pola pa narežite na tanke trakice. Luk nasjeckajte na sitne kockice.

  3. U posudi otopite maslac. Dodajte mu sitno sjeckani luk pa pirjajte 5-6 minuta dok luk ne postane staklast.

  4. Potom dodajte celer i papriku te pirjajte dodatnih 7-8 minuta dok povrće ne omekša. Po potrebi dodajte malo vruće vode.

  5. Nakon toga dodajte kukuruz i žlicu brašna pa sve dobro izmiješajte.

  6. Zalijte vrućom vodom ili povrtnim temeljcem. Posolite i popaprite pa još jednom dobro izmiješajte.

  7. Dodajte mlijeko i kuhajte juhu 10-15 minuta uz stalno miješanje. Ako vam je juha pregusta, slobodno dodajte još malo vode ili mlijeka.

  8. Prije samog kraja kuhanja dodajte žlicu kurkume. Osim što je zdrava, kurkuma pojačava okus i boju juhe.

  9. Na kraju dodajte Brzo & Fino mileram, dobro izmiješajte da razbijete moguće grudice te pustite juhu da lagano kuha još minutu ili dvije.

  10. Poslužite u dubokim tanjurima ili zdjelicama. Ako volite ljuto, dodajte mljevene čili pahuljice ili malo kajenskog papra.