PREGLED
Corn Chowder: američka juha od kukuruza
Sastojci ZA 4 OSOBE
Priprema
Pripremite sve sastojke. Ako koristite konzervirani kukuruz, dobro ga ocijedite.
Operite papriku i celer. Celer narežite na tanke listiće. Papriku prepolovite, očistite od sjemenki, prerežite još jednom po pola pa narežite na tanke trakice. Luk nasjeckajte na sitne kockice.
U posudi otopite maslac. Dodajte mu sitno sjeckani luk pa pirjajte 5-6 minuta dok luk ne postane staklast.
Potom dodajte celer i papriku te pirjajte dodatnih 7-8 minuta dok povrće ne omekša. Po potrebi dodajte malo vruće vode.
Nakon toga dodajte kukuruz i žlicu brašna pa sve dobro izmiješajte.
Zalijte vrućom vodom ili povrtnim temeljcem. Posolite i popaprite pa još jednom dobro izmiješajte.
Dodajte mlijeko i kuhajte juhu 10-15 minuta uz stalno miješanje. Ako vam je juha pregusta, slobodno dodajte još malo vode ili mlijeka.
Prije samog kraja kuhanja dodajte žlicu kurkume. Osim što je zdrava, kurkuma pojačava okus i boju juhe.
Na kraju dodajte Brzo & Fino mileram, dobro izmiješajte da razbijete moguće grudice te pustite juhu da lagano kuha još minutu ili dvije.
Poslužite u dubokim tanjurima ili zdjelicama. Ako volite ljuto, dodajte mljevene čili pahuljice ili malo kajenskog papra.