PREGLED
Gratinirani komorač s ricottom
Sastojci ZA 4 OSOBE
Priprema
Priredite sve sastojke. Operite komorač pa ga narežite na krupnije, a slaninu na sitnije komade.
Režnjeve češnjaka prerežite po pola, bacite na zagrijano maslinovo ulje i dodajte čili papričicu. Na taj način aromatizirajte ulje 2-3 minute na laganoj vatri pa dodajte komorač. Lagano posolite i pirjajte 15-20 minuta.
Komoraču dodajte narezanu slaninu i pirjajte još 10 minuta da slanina pusti aromu.
U posebnoj zdjelici dobro izmiješajte ricottu, kiselo vrhnje, jaje, sol i papar.
Sitno naribajte sir.
Maslinovim uljem nauljite posudu za pečenje, u nju stavite pirjani komorač, prelijte mješavinom sira i jaja.
Po vrhu posipajte ribani sir.
Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu (na 180 stupnjeva uz ventilaciju) i pecite 30 minuta.
Izvadite i pustite da se hladi 10-ak minuta.
Poslužite kao toplo predjelo, prilog mesu ili samostalno jelo uz zelenu salatu.