preloader
Gratinirani komorač s ricottom
ALTERNATIVNI
PREGLED

Gratinirani komorač s ricottom

autor: Sandra Rončević

Sastojci ZA 4 OSOBE


Sastojci
1 kg
komorača
100 g
slanine
250 g
Galbani ricotte
200 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja
1
jaje
100 g
sira Ribanca
2 režnja
češnjaka
1
mala čili papričica
75 ml
maslinova ulja
malo
soli i papra

Priprema

1.

Priredite sve sastojke. Operite komorač pa ga narežite na krupnije, a slaninu na sitnije komade.

Gratinirani komorač s ricottom
2.

Režnjeve češnjaka prerežite po pola, bacite na zagrijano maslinovo ulje i dodajte čili papričicu. Na taj način aromatizirajte ulje 2-3 minute na laganoj vatri pa dodajte komorač. Lagano posolite i pirjajte 15-20 minuta.

Gratinirani komorač s ricottom
3.

Komoraču dodajte narezanu slaninu i pirjajte još 10 minuta da slanina pusti aromu.

Gratinirani komorač s ricottom
4.

U posebnoj zdjelici dobro izmiješajte ricottu, kiselo vrhnje, jaje, sol i papar.

Gratinirani komorač s ricottom
5.

Sitno naribajte sir.

Gratinirani komorač s ricottom
6.

Maslinovim uljem nauljite posudu za pečenje, u nju stavite pirjani komorač, prelijte mješavinom sira i jaja.

 

Gratinirani komorač s ricottom
7.

Po vrhu posipajte ribani sir.

Gratinirani komorač s ricottom
8.

Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu (na 180 stupnjeva uz ventilaciju) i pecite 30 minuta. 

Gratinirani komorač s ricottom
9.

Izvadite i pustite da se hladi 10-ak minuta.

Gratinirani komorač s ricottom
10.

Poslužite kao toplo predjelo, prilog mesu ili samostalno jelo uz zelenu salatu.

Gratinirani komorač s ricottom

DUKAT BRZO & FINO

Gratinirani komorač s ricottom

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci

Naziv Količina
komorača 1 kg
slanine 100 g
Galbani ricotte 250 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja 200 g
jaje 1
sira Ribanca 100 g
češnjaka 2 režnja
mala čili papričica 1
maslinova ulja 75 ml
soli i papra malo

PRIPREMA:

  1. Priredite sve sastojke. Operite komorač pa ga narežite na krupnije, a slaninu na sitnije komade.

  2. Režnjeve češnjaka prerežite po pola, bacite na zagrijano maslinovo ulje i dodajte čili papričicu. Na taj način aromatizirajte ulje 2-3 minute na laganoj vatri pa dodajte komorač. Lagano posolite i pirjajte 15-20 minuta.

  3. Komoraču dodajte narezanu slaninu i pirjajte još 10 minuta da slanina pusti aromu.

  4. U posebnoj zdjelici dobro izmiješajte ricottu, kiselo vrhnje, jaje, sol i papar.

  5. Sitno naribajte sir.

  6. Maslinovim uljem nauljite posudu za pečenje, u nju stavite pirjani komorač, prelijte mješavinom sira i jaja.

     

  7. Po vrhu posipajte ribani sir.

  8. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu (na 180 stupnjeva uz ventilaciju) i pecite 30 minuta. 

  9. Izvadite i pustite da se hladi 10-ak minuta.

  10. Poslužite kao toplo predjelo, prilog mesu ili samostalno jelo uz zelenu salatu.