preloader
Gurmanska fritata
ALTERNATIVNI
PREGLED

Gurmanska fritata

autor: Brzo & Fino

Sastojci ZA 2 OSOBE


Sastojci
4
jaja
200 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja
200 g
krumpira
50 g
pancete
10 g
Dukat maslaca
Šaka
matovilca (ili neke druge salate)
Po želji
sol, papar, chilli

Priprema

1.

Pripremite sve sastojke – salatu i krumpire operite, narežite pancetu na komadiće.

Gurmanska fritata
2.

Krumpir ogulite i narežite na tanke ploškice. Posudu premažite maslacem, poslažite ploškice krumpira tako da se djelomično preklapaju te začinite solju i chillijem po želji. Stavite peći na 200 stupnjeva 20-ak minuta.

Gurmanska fritata
3.

Za to vrijeme, umutite jaja sa 100 grama kiselog vrhnja, sitno narezanu pancetu te začinite solju i paprom. Smjesu prelijte preko krumpira i vratite nazad u pećnicu koju ste smanjili na 180 stupnjeva, na 15-ak minuta.

Gurmanska fritata
4.

Kada se smjesa s jajima i vrhnjem napuhne i dobije lijepu zlatno žutu boju, izvadite posudu iz pećnice, fritatu prelijte preostalim vrhnjem i poslužite sa salatom. 

Gurmanska fritata

DUKAT BRZO & FINO

Gurmanska fritata

ZA 2 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci

Naziv Količina
jaja 4
Brzo & Fino kiselog vrhnja 200 g
krumpira 200 g
pancete 50 g
Dukat maslaca 10 g
matovilca (ili neke druge salate) Šaka
sol, papar, chilli Po želji

PRIPREMA:

  1. Pripremite sve sastojke – salatu i krumpire operite, narežite pancetu na komadiće.

  2. Krumpir ogulite i narežite na tanke ploškice. Posudu premažite maslacem, poslažite ploškice krumpira tako da se djelomično preklapaju te začinite solju i chillijem po želji. Stavite peći na 200 stupnjeva 20-ak minuta.

  3. Za to vrijeme, umutite jaja sa 100 grama kiselog vrhnja, sitno narezanu pancetu te začinite solju i paprom. Smjesu prelijte preko krumpira i vratite nazad u pećnicu koju ste smanjili na 180 stupnjeva, na 15-ak minuta.

  4. Kada se smjesa s jajima i vrhnjem napuhne i dobije lijepu zlatno žutu boju, izvadite posudu iz pećnice, fritatu prelijte preostalim vrhnjem i poslužite sa salatom.