preloader
Išleri od graha
ALTERNATIVNI
PREGLED

Išleri od graha

autor: Matea Blažević

Sastojci ZA 5 OSOBA


Išleri
mala (neto 400g)
konzerva graha
40 grama
šećera u prahu
125 g
mljevenog badema
55 g
čokolade za kuhanje

Priprema

1.

Keksi: vodu iz konzerve graha odijeliti od graha, mutiti je (125 mililitara) dok ne postane nalik snijegu od bjeljanjaka. Dodati mljeveni šećer kako bi se masa postala još kompaktnija. U zdjelu dodati bademe i promješati samo par puta. Dobivenu smjesu staviti u vrećicu kojoj odrežemo vrh i praviti krugove na papiru za pečenje. Kekse sušiti pola do sat vremena na sobnoj temperaturi. Peći kekse na 125 stupnjeva otprilike 40 minuta. 

Išleri od graha
2.

Krema: grah iz konzerve (210 grama) obraditi u blenderu. U blender dodati 55 grama otopljene čokolade i obraditi u ujednačenu masu. Špricom stavljati kremu na keks i zaklopiti drugim keksom. Keksi se mogu a i ne moraju umočiti u otopljenu čokoladu pomiješanu s uljem.

Išleri od graha

DUKAT BRZO & FINO

Išleri od graha

ZA 5 OSOBA

SASTOJCI:

Išleri

Naziv Količina
konzerva graha mala (neto 400g)
šećera u prahu 40 grama
mljevenog badema 125 g
čokolade za kuhanje 55 g

PRIPREMA:

  1. Keksi: vodu iz konzerve graha odijeliti od graha, mutiti je (125 mililitara) dok ne postane nalik snijegu od bjeljanjaka. Dodati mljeveni šećer kako bi se masa postala još kompaktnija. U zdjelu dodati bademe i promješati samo par puta. Dobivenu smjesu staviti u vrećicu kojoj odrežemo vrh i praviti krugove na papiru za pečenje. Kekse sušiti pola do sat vremena na sobnoj temperaturi. Peći kekse na 125 stupnjeva otprilike 40 minuta. 

  2. Krema: grah iz konzerve (210 grama) obraditi u blenderu. U blender dodati 55 grama otopljene čokolade i obraditi u ujednačenu masu. Špricom stavljati kremu na keks i zaklopiti drugim keksom. Keksi se mogu a i ne moraju umočiti u otopljenu čokoladu pomiješanu s uljem.