PREGLED
Jaja u umaku od hrena
Sastojci ZA 2 OSOBE
Priprema
Pripremite sve sastojke.
U kipuću vodu stavite jaja i kuhajte ih 8-10 minuta. Kad su kuhana, ocijedite ih i ohladite hladnom vodom.
U zdjelici izmiješajte majonezu i vrhnje, posolite i popaprite.
Na sitni ribež naribajte hren.
Na sitni ribež naribajte jabuku, ocijedite višak tekućine pa hren i jabuku dodajte umaku od vrhnja i majoneze.
Ogulite jaja.
Stavite ih u umak, dodatno popaprite i dobro ohladite.
Poslužite uz kuhanu šunku ili omiljeni narezak te medvjeđi ili mladi luk.
Pripremite sve sastojke.
U kipuću vodu stavite jaja i kuhajte ih 8-10 minuta. Kad su kuhana, ocijedite ih i ohladite hladnom vodom.
U zdjelici izmiješajte majonezu i vrhnje, posolite i popaprite.
Na sitni ribež naribajte hren.
Na sitni ribež naribajte jabuku, ocijedite višak tekućine pa hren i jabuku dodajte umaku od vrhnja i majoneze.
Ogulite jaja.
Stavite ih u umak, dodatno popaprite i dobro ohladite.
Poslužite uz kuhanu šunku ili omiljeni narezak te medvjeđi ili mladi luk.
(ZA 2 OSOBE)
Sastojci |
||
---|---|---|
5-6 |
jaja | |
180 g |
Brzo & Fino kiselog vrhnja | |
250 g |
majoneze | |
2-3 žlice |
ribanog hrena | |
1 |
ribana jabuka | |
malo |
soli i papra |
Pripremite sve sastojke.
U kipuću vodu stavite jaja i kuhajte ih 8-10 minuta. Kad su kuhana, ocijedite ih i ohladite hladnom vodom.
U zdjelici izmiješajte majonezu i vrhnje, posolite i popaprite.
Na sitni ribež naribajte hren.
Na sitni ribež naribajte jabuku, ocijedite višak tekućine pa hren i jabuku dodajte umaku od vrhnja i majoneze.
Ogulite jaja.
Stavite ih u umak, dodatno popaprite i dobro ohladite.
Poslužite uz kuhanu šunku ili omiljeni narezak te medvjeđi ili mladi luk.