preloader
Janjeći burek
ALTERNATIVNI
PREGLED

Janjeći burek

autor: Brzo & Fino

Sastojci ZA 2 OSOBE


Sastojci
500 g
brašna
1
šalica vode
2 žličice
soli
1 šalica
maslinovog ulja
500 g
mljevene janjetine
2
glavice luka
2
velike rajčice
pola vezice
peršina
po želji
soli i papra
200 g
Brzo & Fino milerama

Priprema

1.

Nasjeckajte luk, ogulite i nasjeckajte rajčicu, peršin, te pomiješajte s mljevenim mesom. 

2.

Posolite i popaprite. U prosijano brašno dodajte 2 žličice soli i toliko vode da se dobije mekano tijesto. Ostavite ga da pokriveno miruje oko 20 minuta. 

3.

Komade tijesta veličine oraha izvaljajte u tanke krugove. Na polovicu kruga žlicom stavite nadjev, a drugom polovicom ga prekrijte. Rubove dobro stisnite. 

4.

Komade tijesta veličine oraha izvaljajte u tanke krugove. Na polovicu kruga žlicom stavite nadjev, a drugom polovicom ga prekrijte. Rubove dobro stisnite. 

5.

Poslužite toplo i sa žlicom Brzo & Fino milerama uz svaki burek.

DUKAT BRZO & FINO

Janjeći burek

ZA 2 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci

Naziv Količina
brašna 500 g
šalica vode 1
soli 2 žličice
maslinovog ulja 1 šalica
mljevene janjetine 500 g
glavice luka 2
velike rajčice 2
peršina pola vezice
soli i papra po želji
Brzo & Fino milerama 200 g

PRIPREMA:

  1. Nasjeckajte luk, ogulite i nasjeckajte rajčicu, peršin, te pomiješajte s mljevenim mesom. 

  2. Posolite i popaprite. U prosijano brašno dodajte 2 žličice soli i toliko vode da se dobije mekano tijesto. Ostavite ga da pokriveno miruje oko 20 minuta. 

  3. Komade tijesta veličine oraha izvaljajte u tanke krugove. Na polovicu kruga žlicom stavite nadjev, a drugom polovicom ga prekrijte. Rubove dobro stisnite. 

  4. Komade tijesta veličine oraha izvaljajte u tanke krugove. Na polovicu kruga žlicom stavite nadjev, a drugom polovicom ga prekrijte. Rubove dobro stisnite. 

  5. Poslužite toplo i sa žlicom Brzo & Fino milerama uz svaki burek.