PREGLED
Juha od kestena
Sastojci ZA 4 OSOBE
Priprema
Pripremite sve sastojke - operite povrće i očistite bučine sjemenke.
Kestene zarežite i prokuhajte par minuta u vodi. Vadite jednog po jednog iz vruće vode i gulite – ovo je potrebno raditi dok su još vrući jer kako se hlade, tako se unutarnja opna steže i guljenje postaje praktički nemoguće. Ako su vam prsti osjetljivi, koristite rukavice.
Poriluk narežite na manje komadiće i operite, a celer ogulite i narežite na kockice.
Na maslacu pirjajte pripremljeni poriluk i celer te kad malo omekšaju, dodajte kestene i podlijte vodom tako da prekrijete povrće. Kuhajte oko pola sata, odnosno dok sve ne omekša. Zatim dodajte vrhnje za kuhanje, naribani muškatni oraščić te sol i papar po želji.
Juhu izblendajte i poslužite uz bučine sjemenke i druge dodatke po želji.