preloader
Juha od kestena
ALTERNATIVNI
PREGLED

Juha od kestena

autor: Brzo & Fino

Sastojci ZA 4 OSOBE


Sastojci
500 g
kestena
200 g
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
20 g
Dukat maslaca
oko 250 g
manja glavica celera
oko 100 g
manji poriluk
1/2 žličice
muškatnog oraščića
100 g
bučinih sjemenki
po želji
sol i papar

Priprema

1.

Pripremite sve sastojke - operite povrće i očistite bučine sjemenke. 

Juha od kestena
2.

Kestene zarežite i prokuhajte par minuta u vodi. Vadite jednog po jednog iz vruće vode i gulite – ovo je potrebno raditi dok su još vrući jer kako se hlade, tako se unutarnja opna steže i guljenje postaje praktički nemoguće. Ako su vam prsti osjetljivi, koristite rukavice.

Juha od kestena
3.

Poriluk narežite na manje komadiće i operite, a celer ogulite i narežite na kockice.

Juha od kestena
4.

Na maslacu pirjajte pripremljeni poriluk i celer te kad malo omekšaju, dodajte kestene i podlijte vodom tako da prekrijete povrće. Kuhajte oko pola sata, odnosno dok sve ne omekša. Zatim dodajte vrhnje za kuhanje, naribani muškatni oraščić te sol i papar po želji.

Juha od kestena
5.

Juhu izblendajte i poslužite uz bučine sjemenke i druge dodatke po želji.

Juha od kestena

DUKAT BRZO & FINO

Juha od kestena

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci

Naziv Količina
kestena 500 g
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje 200 g
Dukat maslaca 20 g
manja glavica celera oko 250 g
manji poriluk oko 100 g
muškatnog oraščića 1/2 žličice
bučinih sjemenki 100 g
sol i papar po želji

PRIPREMA:

  1. Pripremite sve sastojke - operite povrće i očistite bučine sjemenke. 

  2. Kestene zarežite i prokuhajte par minuta u vodi. Vadite jednog po jednog iz vruće vode i gulite – ovo je potrebno raditi dok su još vrući jer kako se hlade, tako se unutarnja opna steže i guljenje postaje praktički nemoguće. Ako su vam prsti osjetljivi, koristite rukavice.

  3. Poriluk narežite na manje komadiće i operite, a celer ogulite i narežite na kockice.

  4. Na maslacu pirjajte pripremljeni poriluk i celer te kad malo omekšaju, dodajte kestene i podlijte vodom tako da prekrijete povrće. Kuhajte oko pola sata, odnosno dok sve ne omekša. Zatim dodajte vrhnje za kuhanje, naribani muškatni oraščić te sol i papar po želji.

  5. Juhu izblendajte i poslužite uz bučine sjemenke i druge dodatke po želji.