preloader
Juha od poriluka s ječmom
ALTERNATIVNI
PREGLED

Juha od poriluka s ječmom

autor: Ankica Šišak

Sastojci ZA 4 OSOBE


Sastojci
400 g
poriluka
400 g
krumpira
3 žlice
ječmene kaše
3 žličice
celerova lišća
1
kokošja kocka
1 dl
bijelog vina
1 dl
Brzo & Fino vrhnje za kuhanje
malo
peršinova lišća
malo
maslaca, soli i papra

Priprema

1.

Ječmenu kašu kuhati s celerovim lišćem oko 30 minuta.

2.

U međuvremenu krumpir narezati ga na kockice, a poriluk (samo bijeli dio) oprati i narezati na kolutiće. Poriluk dinstati na malo maslaca, dodati krumpir, kokošju kocku te vode toliko da sve prekrije.

3.

Kuhati dok povrće ne omekša. Štapnim mikserom napraviti kašu i u nju dodati vino. Kratko prokuhati.

4.

Na kraju u juhu dodati skuhani ječam i Brzo & Fino vrhnje za kuhanje. Posipati nasjeckanim peršinom i poslužiti odmah.

DUKAT BRZO & FINO

Juha od poriluka s ječmom

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci

Naziv Količina
poriluka 400 g
krumpira 400 g
ječmene kaše 3 žlice
celerova lišća 3 žličice
kokošja kocka 1
bijelog vina 1 dl
Brzo & Fino vrhnje za kuhanje 1 dl
peršinova lišća malo
maslaca, soli i papra malo

PRIPREMA:

  1. Ječmenu kašu kuhati s celerovim lišćem oko 30 minuta.

  2. U međuvremenu krumpir narezati ga na kockice, a poriluk (samo bijeli dio) oprati i narezati na kolutiće. Poriluk dinstati na malo maslaca, dodati krumpir, kokošju kocku te vode toliko da sve prekrije.

  3. Kuhati dok povrće ne omekša. Štapnim mikserom napraviti kašu i u nju dodati vino. Kratko prokuhati.

  4. Na kraju u juhu dodati skuhani ječam i Brzo & Fino vrhnje za kuhanje. Posipati nasjeckanim peršinom i poslužiti odmah.