
PREGLED
Krem juha od brokule i poriluka
Sastojci ZA 4 OSOBE
Priprema
Očistite i operite poriluk pa ga narežite na kolutiće, a brokulu razdvojite na cvjetove i isperite pod mlazom vode.

Režnjeve češnjaka prerežite na pola pa ih ubacite na zagrijano maslinovo ulje, dodajte prstohvat majčine dušice i čili papričicu te na laganoj vatri tako aromatizirajte ulje 2-3 minute.

Ubacite poriluk i pirjajte nekoliko minuta, zatim dodajte malo temeljca ili vode i pirjajte još 5 minuta.

Dodajte brokulu i zalijte ostatkom vrućeg temeljca ili vode, posolite, poklopite i pustite da kuha 20 minuta.

Kad je kuhano, izvadite čili papričicu.

Štapnim mikserom pretvorite povrće u gusti pire pa dodajte 250 ml mlijeka i dobro promiješajte. Ako je juha pregusta, slobodno dodajte još malo mlijeka ili vode.

Juhu poslužite u dubokim tanjurima, pokapajte maslinovim uljem i pospite malo mljevene čili papričice. Po želji u svaki tanjur dodajte žlicu kiselog vrhnja.
