preloader
Krem juha od brokule i poriluka
ALTERNATIVNI
PREGLED

Krem juha od brokule i poriluka

autor: Sandra Rončević

Sastojci ZA 4 OSOBE


Sastojci
500 g
brokule
250 g
poriluka
2 režnja
češnjaka
1 mala
čili papričica
prstohvat
majčine dušice
700 ml
temeljca (ili vode)
250 ml
mlijeka
50 ml
maslinova ulja
malo
soli

Priprema

1.

Očistite i operite poriluk pa ga narežite na kolutiće, a brokulu razdvojite na cvjetove i isperite pod mlazom vode.

Krem juha od brokule i poriluka
2.

Režnjeve češnjaka prerežite na pola pa ih ubacite na zagrijano maslinovo ulje, dodajte prstohvat majčine dušice i čili papričicu te na laganoj vatri tako aromatizirajte ulje 2-3 minute.

Krem juha od brokule i poriluka
3.

Ubacite poriluk i pirjajte nekoliko minuta, zatim dodajte malo temeljca ili vode i pirjajte još 5 minuta.

Krem juha od brokule i poriluka
4.

Dodajte brokulu i zalijte ostatkom vrućeg temeljca ili vode, posolite, poklopite i pustite da kuha 20 minuta. 

Krem juha od brokule i poriluka
5.

Kad je kuhano, izvadite čili papričicu.

Krem juha od brokule i poriluka
6.

Štapnim mikserom pretvorite povrće u gusti pire pa dodajte 250 ml mlijeka i dobro promiješajte. Ako je juha pregusta, slobodno dodajte još malo mlijeka ili vode.

Krem juha od brokule i poriluka
7.

Juhu poslužite u dubokim tanjurima, pokapajte maslinovim uljem i pospite malo mljevene čili papričice. Po želji u svaki tanjur dodajte žlicu kiselog vrhnja.

Krem juha od brokule i poriluka

DUKAT BRZO & FINO

Krem juha od brokule i poriluka

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci

Naziv Količina
brokule 500 g
poriluka 250 g
češnjaka 2 režnja
čili papričica 1 mala
majčine dušice prstohvat
temeljca (ili vode) 700 ml
mlijeka 250 ml
maslinova ulja 50 ml
soli malo

PRIPREMA:

  1. Očistite i operite poriluk pa ga narežite na kolutiće, a brokulu razdvojite na cvjetove i isperite pod mlazom vode.

  2. Režnjeve češnjaka prerežite na pola pa ih ubacite na zagrijano maslinovo ulje, dodajte prstohvat majčine dušice i čili papričicu te na laganoj vatri tako aromatizirajte ulje 2-3 minute.

  3. Ubacite poriluk i pirjajte nekoliko minuta, zatim dodajte malo temeljca ili vode i pirjajte još 5 minuta.

  4. Dodajte brokulu i zalijte ostatkom vrućeg temeljca ili vode, posolite, poklopite i pustite da kuha 20 minuta. 

  5. Kad je kuhano, izvadite čili papričicu.

  6. Štapnim mikserom pretvorite povrće u gusti pire pa dodajte 250 ml mlijeka i dobro promiješajte. Ako je juha pregusta, slobodno dodajte još malo mlijeka ili vode.

  7. Juhu poslužite u dubokim tanjurima, pokapajte maslinovim uljem i pospite malo mljevene čili papričice. Po želji u svaki tanjur dodajte žlicu kiselog vrhnja.