preloader
Kremasta piletina s curryjem
ALTERNATIVNI
PREGLED

Kremasta piletina s curryjem

autor: Brzo & fino

Sastojci ZA 3 OSOBE


Sastojci za meso i umak
400 g
piletine narezane na kockice
1
luk
1
jabuka
3 žlice
začinske mješavine curry
1-2 žlice
kokosova ulja
100 g
Brzo & Fino laganog vrhnja za kuhanje
po želji
soli i mljevenog papra
Prilog
300 g
kuhane riže (basmati ili jasmin)

Priprema

1.

Pripremite sastojke. Volite li ljuće, povećajte količinu curryja (ljutina varira i o vrsti, mi smo koristili dvije - žutu i zelenu začinsku mješavinu u jednakim omjerima).

Kremasta piletina s curryjem
2.

Nasjeckajte jabuku i luk. U dubokoj tavi zagrijte ulje.

Kremasta piletina s curryjem
3.

Pirjajte luk i jabuku 2-3 minute.

Kremasta piletina s curryjem
4.

Posipajte curryjem u prahu, dobro promiješajte pa pirjajte još nekoliko minuta. Posolite i popaprite.

Kremasta piletina s curryjem
5.

Dodajte narezanu piletinu.

Kremasta piletina s curryjem
6.

Pirjajte dok se piletina nije potpuno kuhana, pa dodajte lagano Brzo & Fino vrhnje za kuhanje. Pustite neka se još kratko prokrčka na laganoj vatri, po želji još dodajte soli i papra. Ako je umak prezačinjen, ublažite ga s još malo vrhnja.

Kremasta piletina s curryjem
7.

Pripremite kuhanu rižu.

Kremasta piletina s curryjem
8.

Piletinu s umakom poslužite uz rižu. 

Kremasta piletina s curryjem

DUKAT BRZO & FINO

Kremasta piletina s curryjem

ZA 3 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci za meso i umak

Naziv Količina
piletine narezane na kockice 400 g
luk 1
jabuka 1
začinske mješavine curry 3 žlice
kokosova ulja 1-2 žlice
Brzo & Fino laganog vrhnja za kuhanje 100 g
soli i mljevenog papra po želji

Prilog

Naziv Količina
kuhane riže (basmati ili jasmin) 300 g

PRIPREMA:

  1. Pripremite sastojke. Volite li ljuće, povećajte količinu curryja (ljutina varira i o vrsti, mi smo koristili dvije - žutu i zelenu začinsku mješavinu u jednakim omjerima).

  2. Nasjeckajte jabuku i luk. U dubokoj tavi zagrijte ulje.

  3. Pirjajte luk i jabuku 2-3 minute.

  4. Posipajte curryjem u prahu, dobro promiješajte pa pirjajte još nekoliko minuta. Posolite i popaprite.

  5. Dodajte narezanu piletinu.

  6. Pirjajte dok se piletina nije potpuno kuhana, pa dodajte lagano Brzo & Fino vrhnje za kuhanje. Pustite neka se još kratko prokrčka na laganoj vatri, po želji još dodajte soli i papra. Ako je umak prezačinjen, ublažite ga s još malo vrhnja.

  7. Pripremite kuhanu rižu.

  8. Piletinu s umakom poslužite uz rižu.