PREGLED
Kremasta piletina s curryjem
Sastojci ZA 3 OSOBE
Priprema
Pripremite sastojke. Volite li ljuće, povećajte količinu curryja (ljutina varira i o vrsti, mi smo koristili dvije - žutu i zelenu začinsku mješavinu u jednakim omjerima).
Nasjeckajte jabuku i luk. U dubokoj tavi zagrijte ulje.
Pirjajte luk i jabuku 2-3 minute.
Posipajte curryjem u prahu, dobro promiješajte pa pirjajte još nekoliko minuta. Posolite i popaprite.
Dodajte narezanu piletinu.
Pirjajte dok se piletina nije potpuno kuhana, pa dodajte lagano Brzo & Fino vrhnje za kuhanje. Pustite neka se još kratko prokrčka na laganoj vatri, po želji još dodajte soli i papra. Ako je umak prezačinjen, ublažite ga s još malo vrhnja.
Pripremite kuhanu rižu.
Piletinu s umakom poslužite uz rižu.
Pripremite sastojke. Volite li ljuće, povećajte količinu curryja (ljutina varira i o vrsti, mi smo koristili dvije - žutu i zelenu začinsku mješavinu u jednakim omjerima).
Nasjeckajte jabuku i luk. U dubokoj tavi zagrijte ulje.
Pirjajte luk i jabuku 2-3 minute.
Posipajte curryjem u prahu, dobro promiješajte pa pirjajte još nekoliko minuta. Posolite i popaprite.
Dodajte narezanu piletinu.
Pirjajte dok se piletina nije potpuno kuhana, pa dodajte lagano Brzo & Fino vrhnje za kuhanje. Pustite neka se još kratko prokrčka na laganoj vatri, po želji još dodajte soli i papra. Ako je umak prezačinjen, ublažite ga s još malo vrhnja.
Pripremite kuhanu rižu.
Piletinu s umakom poslužite uz rižu.
(ZA 3 OSOBE)
Sastojci za meso i umak |
||
---|---|---|
400 g |
piletine narezane na kockice | |
1 |
luk | |
1 |
jabuka | |
3 žlice |
začinske mješavine curry | |
1-2 žlice |
kokosova ulja | |
100 g |
Brzo & Fino laganog vrhnja za kuhanje | |
po želji |
soli i mljevenog papra |
Prilog |
||
---|---|---|
300 g |
kuhane riže (basmati ili jasmin) |
Pripremite sastojke. Volite li ljuće, povećajte količinu curryja (ljutina varira i o vrsti, mi smo koristili dvije - žutu i zelenu začinsku mješavinu u jednakim omjerima).
Nasjeckajte jabuku i luk. U dubokoj tavi zagrijte ulje.
Pirjajte luk i jabuku 2-3 minute.
Posipajte curryjem u prahu, dobro promiješajte pa pirjajte još nekoliko minuta. Posolite i popaprite.
Dodajte narezanu piletinu.
Pirjajte dok se piletina nije potpuno kuhana, pa dodajte lagano Brzo & Fino vrhnje za kuhanje. Pustite neka se još kratko prokrčka na laganoj vatri, po želji još dodajte soli i papra. Ako je umak prezačinjen, ublažite ga s još malo vrhnja.
Pripremite kuhanu rižu.
Piletinu s umakom poslužite uz rižu.