preloader
Krumpirov gulaš s bukovačama
ALTERNATIVNI
PREGLED

Krumpirov gulaš s bukovačama

autor: Brzo & Fino

Sastojci ZA 4 OSOBE


Sastojci
800 g
krumpira
20 g
maslaca
2 glavice
luka
3
cijele paprike (crvena, zelena i žuta)
1 mali svežanj
timijana
1 žličica
sušenoga kima
1 žličica
praha crvene paprike
3 žlice
umaka od paprike
500 g
bukovača
100 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja s 12% m.m.
prstohvat
soli i papra

Priprema

1.

Ogulite krumpir i narežite na veće kocke. 

2.

Maslac ugrijte u velikoj tavi te dodajte krumpir i dobro zapecite.

3.

Luk i paprike narežite na veće komade, a timijan na rezance. Sve dodajte krumpiru i dalje pirjajte. 

4.

Sve začinite kimom, paprikom i solju. Umak od paprike ukuhajte u 150 ml vode i dodajte u gulaš te poklopljeno pirjajte oko 15 min. 

5.

Nakon 10 minuta dodajte gljive narezane na veće komade te pomiješajte s Brzo & Fino kiselim vrhnjem, posolite i poslužite. 

DUKAT BRZO & FINO

Krumpirov gulaš s bukovačama

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci

Naziv Količina
krumpira 800 g
maslaca 20 g
luka 2 glavice
cijele paprike (crvena, zelena i žuta) 3
timijana 1 mali svežanj
sušenoga kima 1 žličica
praha crvene paprike 1 žličica
umaka od paprike 3 žlice
bukovača 500 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja s 12% m.m. 100 g
soli i papra prstohvat

PRIPREMA:

  1. Ogulite krumpir i narežite na veće kocke. 

  2. Maslac ugrijte u velikoj tavi te dodajte krumpir i dobro zapecite.

  3. Luk i paprike narežite na veće komade, a timijan na rezance. Sve dodajte krumpiru i dalje pirjajte. 

  4. Sve začinite kimom, paprikom i solju. Umak od paprike ukuhajte u 150 ml vode i dodajte u gulaš te poklopljeno pirjajte oko 15 min. 

  5. Nakon 10 minuta dodajte gljive narezane na veće komade te pomiješajte s Brzo & Fino kiselim vrhnjem, posolite i poslužite.