
PREGLED
Lisnati tart s tikvicama
Sastojci ZA 4 OSOBE
Priprema
Pripremite sastojke.

U zdjelici dobro izmiješati kiselo vrhnje, protisnuti češnjak i President Salakis sir.

Lisnato tijesto staviti na papir za pečenje pa na lim za pečenje, zarezati lagano sa strane nožem (ne do kraja) pa tijesto namazati smjesom od sira (do ruba reza).

Tikvicu narezati na tanke trake (nožem za guljenje povrća) pa poslagati po premazanom tijestu. Odozgo malo posoliti i popapriti, dodati nekoliko grančica svježeg timijana (može i origano) te lagano pokapati uljem. Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu (ventilacija) na 180 stupnjeva i peći 25-30 minuta, odnosno dok tart ne dobije lijepu zlatnu boju.

Izvaditi iz pećnice i pustiti da se hladi oko 5 minuta.

Rezati na manje komade i poslužiti kao toplo predjelo ili snack. Izvrsno je i hladno.
