preloader
Lisnati tart s tikvicama
ALTERNATIVNI
PREGLED

Lisnati tart s tikvicama

autor: Sandra Rončević

Sastojci ZA 4 OSOBE


Sastojci
1 pakovanje
lisnatog tijesta (275 g)
1
tikvica
150 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja
150 g
President Salakis sira
2 režnja
češnjaka
malo
maslinova ulja
soli i papra
prstohvat
nekoliko grančica
svježeg timijana

Priprema

1.

Pripremite sastojke.

Lisnati tart s tikvicama
2.

U zdjelici dobro izmiješati kiselo vrhnje, protisnuti češnjak i President Salakis sir.

Lisnati tart s tikvicama
3.

Lisnato tijesto staviti na papir za pečenje pa na lim za pečenje, zarezati lagano sa strane nožem (ne do kraja) pa tijesto namazati smjesom od sira (do ruba reza).

Lisnati tart s tikvicama
4.

Tikvicu narezati na tanke trake (nožem za guljenje povrća) pa poslagati po premazanom tijestu. Odozgo malo posoliti i popapriti, dodati nekoliko grančica svježeg timijana (može i origano) te lagano pokapati uljem. Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu (ventilacija) na 180 stupnjeva i peći 25-30 minuta, odnosno dok tart ne dobije lijepu zlatnu boju.

Lisnati tart s tikvicama
5.

Izvaditi iz pećnice i pustiti da se hladi oko 5 minuta.

Lisnati tart s tikvicama
6.

Rezati na manje komade i poslužiti kao toplo predjelo ili snack. Izvrsno je i hladno.

Lisnati tart s tikvicama

DUKAT BRZO & FINO

Lisnati tart s tikvicama

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci

Naziv Količina
lisnatog tijesta (275 g) 1 pakovanje
tikvica 1
Brzo & Fino kiselog vrhnja 150 g
President Salakis sira 150 g
češnjaka 2 režnja
maslinova ulja malo
prstohvat soli i papra
svježeg timijana nekoliko grančica

PRIPREMA:

  1. Pripremite sastojke.

  2. U zdjelici dobro izmiješati kiselo vrhnje, protisnuti češnjak i President Salakis sir.

  3. Lisnato tijesto staviti na papir za pečenje pa na lim za pečenje, zarezati lagano sa strane nožem (ne do kraja) pa tijesto namazati smjesom od sira (do ruba reza).

  4. Tikvicu narezati na tanke trake (nožem za guljenje povrća) pa poslagati po premazanom tijestu. Odozgo malo posoliti i popapriti, dodati nekoliko grančica svježeg timijana (može i origano) te lagano pokapati uljem. Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu (ventilacija) na 180 stupnjeva i peći 25-30 minuta, odnosno dok tart ne dobije lijepu zlatnu boju.

  5. Izvaditi iz pećnice i pustiti da se hladi oko 5 minuta.

  6. Rezati na manje komade i poslužiti kao toplo predjelo ili snack. Izvrsno je i hladno.