preloader
Maline i breskve sa sirom
ALTERNATIVNI
PREGLED

Maline i breskve sa sirom

autor: Brzo & Fino

Sastojci ZA 5 OSOBA


Za tijesto
naribana korica
1 limuna
22,5 dag
brašna
1 žlica
šećera
10 dag
maslaca
1
jaje
prstohvat
soli
Za nadjev
30 dag
malina
10 dag
bresaka
3 žlice
pekmeza od malina
20 dag
Zagrebačkog sira
200 g
Brzo & Fino milerama
1 vrećica
vanilin šećera
2 žlice
limunovog soka
1,5 žlica
mljevenih badema
Za posluživanje
120 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag

Priprema

1.

Pomiješajte brašno, limunov sok i prstohvat soli. 

2.

Dodajte komadiće omekšanog maslaca, svaki komad trljajte vršcima prstiju s brašnom dok ne dobijete pješčanu masu. 
 

3.

Uspite šećer i dodajte jaje, zamijesite i napravite kuglu. Držite 20 minuta u hladnjaku. 

4.

Tijestom obložite kalup promjera 24-25 cm i pecite na “bijelo”. 

5.

Pomiješajte sir s vanilin šećerom i limunom. Zatim dodajte ohlađen Brzo & Fino mileram te sve pažljivo miješajte odozdo prema gore. 

6.

Razmažite po kori i držite 10 minuta na hladnom. 

7.

Rasporedite maline na pola kolača, a na drugu polovicu poslažite razrezane breskve. 

8.

Ugrijte pekmez, ostavite da se malo ohladi, ali se ne smije stisnuti. Premažite kolač. 

DUKAT BRZO & FINO

Maline i breskve sa sirom

ZA 5 OSOBA

SASTOJCI:

Za tijesto

Naziv Količina
1 limuna naribana korica
brašna 22,5 dag
šećera 1 žlica
maslaca 10 dag
jaje 1
soli prstohvat

Za nadjev

Naziv Količina
malina 30 dag
bresaka 10 dag
pekmeza od malina 3 žlice
Zagrebačkog sira 20 dag
Brzo & Fino milerama 200 g
vanilin šećera 1 vrećica
limunovog soka 2 žlice
mljevenih badema 1,5 žlica

Za posluživanje

Naziv Količina
Brzo & Fino vrhnja za šlag 120 g

PRIPREMA:

  1. Pomiješajte brašno, limunov sok i prstohvat soli. 

  2. Dodajte komadiće omekšanog maslaca, svaki komad trljajte vršcima prstiju s brašnom dok ne dobijete pješčanu masu. 
     

  3. Uspite šećer i dodajte jaje, zamijesite i napravite kuglu. Držite 20 minuta u hladnjaku. 

  4. Tijestom obložite kalup promjera 24-25 cm i pecite na “bijelo”. 

  5. Pomiješajte sir s vanilin šećerom i limunom. Zatim dodajte ohlađen Brzo & Fino mileram te sve pažljivo miješajte odozdo prema gore. 

  6. Razmažite po kori i držite 10 minuta na hladnom. 

  7. Rasporedite maline na pola kolača, a na drugu polovicu poslažite razrezane breskve. 

  8. Ugrijte pekmez, ostavite da se malo ohladi, ali se ne smije stisnuti. Premažite kolač.