
PREGLED
Maline i breskve sa sirom
Sastojci ZA 5 OSOBA
Priprema
Pomiješajte brašno, limunov sok i prstohvat soli.
Dodajte komadiće omekšanog maslaca, svaki komad trljajte vršcima prstiju s brašnom dok ne dobijete pješčanu masu.
Uspite šećer i dodajte jaje, zamijesite i napravite kuglu. Držite 20 minuta u hladnjaku.
Tijestom obložite kalup promjera 24-25 cm i pecite na “bijelo”.
Pomiješajte sir s vanilin šećerom i limunom. Zatim dodajte ohlađen Brzo & Fino mileram te sve pažljivo miješajte odozdo prema gore.
Razmažite po kori i držite 10 minuta na hladnom.
Rasporedite maline na pola kolača, a na drugu polovicu poslažite razrezane breskve.
Ugrijte pekmez, ostavite da se malo ohladi, ali se ne smije stisnuti. Premažite kolač.