preloader
Mediterana mexicana
ALTERNATIVNI
PREGLED

Mediterana mexicana

autor: Ksenija Sanković

Sastojci ZA 2 OSOBE


Sastojci
500 g
filea po želji (piletina, puretina, svinjetina/lungić)
250 g
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
po želji
rikole
2
paprike
2
rajčice
1
konzerva kukuruza
200 g
Galbani mozzarelle
1
pakiranje tortilja
1 dl
maslinova ulja
po želji
začina

Priprema

1.

File prvo narezati na kockice i marinirati u maslinovu ulju i začinima te popržiti na zagrijanoj tavi.

2.

File prvo narezati na kockice i marinirati u maslinovu ulju i začinima te popržiti na zagrijanoj tavi.

3.

Dodati Dukat Brzo & Fino vrhnje za kuhanje te pirjati dok se svi sastojci ne sjedine.

4.

Na tanjuru napraviti podlogu od rikole, na nju poslagati sitno narezanu papriku, rajčice i kukuruz. Na tako pripremljenu podlogu servirati pirjano meso te po želji zaliti salatu umakom. Na meso preporučujem dodati blago rastopljenu mozzarellu. 

5.

U međuvremenu izlomiti tortilje na trokute, nakapati ih maslinovim uljem i začiniti mediteranskim začinima. Tako začinjene tortilje zapeći na 180 stupnjeva dok ne porumene i servirati ih uz jelo.

6.

Ostatak umaka poslužiti u malim posudicama kao prilog uz tortilje i lagana mediterana mexicana je spremna.

DUKAT BRZO & FINO

Mediterana mexicana

ZA 2 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci

Naziv Količina
filea po želji (piletina, puretina, svinjetina/lungić) 500 g
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje 250 g
rikole po želji
paprike 2
rajčice 2
konzerva kukuruza 1
Galbani mozzarelle 200 g
pakiranje tortilja 1
maslinova ulja 1 dl
začina po želji

PRIPREMA:

  1. File prvo narezati na kockice i marinirati u maslinovu ulju i začinima te popržiti na zagrijanoj tavi.

  2. File prvo narezati na kockice i marinirati u maslinovu ulju i začinima te popržiti na zagrijanoj tavi.

  3. Dodati Dukat Brzo & Fino vrhnje za kuhanje te pirjati dok se svi sastojci ne sjedine.

  4. Na tanjuru napraviti podlogu od rikole, na nju poslagati sitno narezanu papriku, rajčice i kukuruz. Na tako pripremljenu podlogu servirati pirjano meso te po želji zaliti salatu umakom. Na meso preporučujem dodati blago rastopljenu mozzarellu. 

  5. U međuvremenu izlomiti tortilje na trokute, nakapati ih maslinovim uljem i začiniti mediteranskim začinima. Tako začinjene tortilje zapeći na 180 stupnjeva dok ne porumene i servirati ih uz jelo.

  6. Ostatak umaka poslužiti u malim posudicama kao prilog uz tortilje i lagana mediterana mexicana je spremna.