

PREGLED
Muffini s jabukama i cimetom
Sastojci ZA 4 OSOBE
Priprema
Pripremite sve sastojke za muffine, a pećnicu zagrijte na 180°C.

Posebno pomiješajte suhe, a posebno mokre sastojke. Količine sastojaka možete vrlo lako odrediti uz pomoć oznaka na čašicama Brzo & Fino kiselog vrhnja.

Jaja dobro umutite kod miješanja s ostalim sastojcima. Ujedinite suhe i mokre sastojke i lagano promiješajte, ne predugo već samo dok se sastojci sjedine.

Jabuke ogulite, očistite od koštica i narežite na male kockice, pa ih umiješajte u smjesu.

Kalup za muffine obložite košaricama. Svaku košaricu napunite do ¾ visine, najlakše je pomoću grabilice za sladoled.

Od sastojaka za posip prstima napravite mrvičastu smjesu kojom posipajte svaki muffin.

Muffine pecite 18-20 minuta odnosno dok čačkalica koju ubodete u sredinu muffina ne izađe čista.

Poslužite toplo ili hladno.
