preloader
recept mjeseca
Muffini s jabukama i cimetom
ALTERNATIVNI
PREGLED

Muffini s jabukama i cimetom

autor: Brzo & Fino

Sastojci ZA 4 OSOBE


Suhi sastojci
200 g
glatkog brašna
1 žlice
praška za pecivo
1 žličica
cimeta
prstohvat
soli
75 g
smeđeg šećera
Mokri sastojci
50 g
otopljenog maslaca
2
jaja
1 žlica
ekstrakta vanilije
1
čaša Brzo & Fino kiselog vrhnja
2
manje jabuke
Posip
20 g
glatkog brašna
1 žličica
cimeta
20 g
hladnog maslaca u listićima
20 g
smeđeg šećera

Priprema

1.

Pripremite sve sastojke za muffine, a pećnicu zagrijte na 180°C.

Muffini s jabukama i cimetom
2.

Posebno pomiješajte suhe, a posebno mokre sastojke. Količine sastojaka možete vrlo lako odrediti uz pomoć oznaka na čašicama Brzo & Fino kiselog vrhnja.

Muffini s jabukama i cimetom
3.

Jaja dobro umutite kod miješanja s ostalim sastojcima. Ujedinite suhe i mokre sastojke i lagano promiješajte, ne predugo već samo dok se sastojci sjedine. 

Muffini s jabukama i cimetom
4.

Jabuke ogulite, očistite od koštica i narežite na male kockice, pa ih umiješajte u smjesu.

Muffini s jabukama i cimetom
5.

Kalup za muffine obložite košaricama. Svaku košaricu napunite do ¾ visine, najlakše je pomoću grabilice za sladoled.

Muffini s jabukama i cimetom
6.

Od sastojaka za posip prstima napravite mrvičastu smjesu kojom posipajte svaki muffin.

Muffini s jabukama i cimetom
7.

Muffine pecite 18-20 minuta odnosno dok čačkalica koju ubodete u sredinu muffina ne izađe čista.

Muffini s jabukama i cimetom
8.

Poslužite toplo ili hladno.

 

Muffini s jabukama i cimetom

DUKAT BRZO & FINO

Muffini s jabukama i cimetom

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

Suhi sastojci

Naziv Količina
glatkog brašna 200 g
praška za pecivo 1 žlice
cimeta 1 žličica
soli prstohvat
smeđeg šećera 75 g

Mokri sastojci

Naziv Količina
otopljenog maslaca 50 g
jaja 2
ekstrakta vanilije 1 žlica
čaša Brzo & Fino kiselog vrhnja 1
manje jabuke 2

Posip

Naziv Količina
glatkog brašna 20 g
cimeta 1 žličica
hladnog maslaca u listićima 20 g
smeđeg šećera 20 g

PRIPREMA:

  1. Pripremite sve sastojke za muffine, a pećnicu zagrijte na 180°C.

  2. Posebno pomiješajte suhe, a posebno mokre sastojke. Količine sastojaka možete vrlo lako odrediti uz pomoć oznaka na čašicama Brzo & Fino kiselog vrhnja.

  3. Jaja dobro umutite kod miješanja s ostalim sastojcima. Ujedinite suhe i mokre sastojke i lagano promiješajte, ne predugo već samo dok se sastojci sjedine. 

  4. Jabuke ogulite, očistite od koštica i narežite na male kockice, pa ih umiješajte u smjesu.

  5. Kalup za muffine obložite košaricama. Svaku košaricu napunite do ¾ visine, najlakše je pomoću grabilice za sladoled.

  6. Od sastojaka za posip prstima napravite mrvičastu smjesu kojom posipajte svaki muffin.

  7. Muffine pecite 18-20 minuta odnosno dok čačkalica koju ubodete u sredinu muffina ne izađe čista.

  8. Poslužite toplo ili hladno.