preloader
Njoki od bundeve
ALTERNATIVNI
PREGLED

Njoki od bundeve

autor: Sandra Rončević

Sastojci ZA 4 OSOBE


Sastojci za njoke
500 g
bundeve hokkaido
1
jaje
250 g
brašna
50 g
ribanog Ribanca
prstohvat
cimeta
prstohvat
soli
Umak
50 g
Dukat maslaca
5-6 listića
svježe kadulje
nekoliko
žlica vode u kojoj su se kuhali njoki
200 g
Brzo & Fino umaka okus Ribanac

Priprema

1.

Bundevu očistite od sjemenki, izrežite na komade i stavite peći u pećnicu koju ste zagrijali na 200 stupnjeva. Pecite 45 min ili dok bundeva ne omekša (probajte vilicom).

Njoki od bundeve
2.

Kad se bundeva ohladila, ogulite joj koru, izdubite meso žlicom, stavite ga u zdjelu i usitnite vilicom u pire. Neka vas ne zabrinjavaju grudice.

Njoki od bundeve
3.

U pire od bundeve dodajte brašno, jaje, ribani sir, prstohvat cimeta i soli pa sve dobro izmiješajte.

Njoki od bundeve
4.

Rukama umijesite glatko tijesto. Ako vam je smjesa previše ljepljiva, dodajte još brašna. Bundeve se razlikuju po udjelu vode.

Njoki od bundeve
5.

Na pobrašnjenoj podlozi formirajte valjak, narežite ga na manje komade pa uz pomoć daščice (ili vilice) oblikujte njoke. Možete ih raditi deblje, tanje, duže, kraće, po volji.

Njoki od bundeve
6.

Odlažite ih na pobrašnjenu površinu ili tanjur pa skuhajte u slanoj vodi. Kuhani su kad isplivaju na površinu. Ako ih nećete odmah kuhati, možete ih i zamrznuti. Kuhane njoke poslužite uz omiljeni umak.

Njoki od bundeve
7.

Naš je prijedlog Brzo & Fino umak okusa Ribanac uz dodatak svježe kadulje. U tavi otopite maslac, dodajte svježu kadulju pa malo popržite, dodajte Brzo & Fino umak okusa Ribanac i nekoliko žlica vode u kojoj su se kuhali njoki i zagrijte.

Njoki od bundeve
8.

U tavu s umakom dodajte ocijeđene njoke, promiješajte i poslužite.

Njoki od bundeve

DUKAT BRZO & FINO

Njoki od bundeve

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci za njoke

Naziv Količina
bundeve hokkaido 500 g
jaje 1
brašna 250 g
ribanog Ribanca 50 g
cimeta prstohvat
soli prstohvat

Umak

Naziv Količina
Dukat maslaca 50 g
svježe kadulje 5-6 listića
žlica vode u kojoj su se kuhali njoki nekoliko
Brzo & Fino umaka okus Ribanac 200 g

PRIPREMA:

  1. Bundevu očistite od sjemenki, izrežite na komade i stavite peći u pećnicu koju ste zagrijali na 200 stupnjeva. Pecite 45 min ili dok bundeva ne omekša (probajte vilicom).

  2. Kad se bundeva ohladila, ogulite joj koru, izdubite meso žlicom, stavite ga u zdjelu i usitnite vilicom u pire. Neka vas ne zabrinjavaju grudice.

  3. U pire od bundeve dodajte brašno, jaje, ribani sir, prstohvat cimeta i soli pa sve dobro izmiješajte.

  4. Rukama umijesite glatko tijesto. Ako vam je smjesa previše ljepljiva, dodajte još brašna. Bundeve se razlikuju po udjelu vode.

  5. Na pobrašnjenoj podlozi formirajte valjak, narežite ga na manje komade pa uz pomoć daščice (ili vilice) oblikujte njoke. Možete ih raditi deblje, tanje, duže, kraće, po volji.

  6. Odlažite ih na pobrašnjenu površinu ili tanjur pa skuhajte u slanoj vodi. Kuhani su kad isplivaju na površinu. Ako ih nećete odmah kuhati, možete ih i zamrznuti. Kuhane njoke poslužite uz omiljeni umak.

  7. Naš je prijedlog Brzo & Fino umak okusa Ribanac uz dodatak svježe kadulje. U tavi otopite maslac, dodajte svježu kadulju pa malo popržite, dodajte Brzo & Fino umak okusa Ribanac i nekoliko žlica vode u kojoj su se kuhali njoki i zagrijte.

  8. U tavu s umakom dodajte ocijeđene njoke, promiješajte i poslužite.