
PREGLED
Palačinke s grilanim šampinjonima i Brzo & Fino umakom
Sastojci ZA 4 OSOBE
Priprema
Pripremite sve sastojke.

U zdjelu stavite jaje, brašno, mlijeko, sol i sodu bikarbonu pa dobro izmiješajte pjenjačom ili ručnim mikserom.

Dobit ćete gustu smjesu koju razrijedite postepenim dodavanjem vode. Na kraju dodajte žlicu ulja i sve dobro izmiješajte.

Šampinjone očistite četkicom ili kuhinjskim papirom (nemojte ih prati pod mlazom vode) pa ih narežite na deblje ploške.

Na zagrijanoj tavi pecite palačinke. Ispecite prvih 4-5 palačinki i stavite ih na tanjur.

Potom u smjesu dodajte ajvar, dobro izmiješajte, ako je smjesa pregusta dodajte malo vode pa ispecite i preostale palačinke.

U manjoj zdjelici zagrijte Brzo & Fino umak s okusom šampinjona.

U dubljoj tavi zagrijte ulje pa dodajte šampinjone narezane na ploške, posolite ih i pirjajte/grilajte dok ne ispari tekućina i dok ne dobiju lijepu boju.

Tako pripremljenim šampinjonima dodajte dvije ili tri žlice zagrijanog umaka.

Palačinke punite nadjevom od gljiva, složite ih u trokutiće, stavite na tanjur pa svaku prelijte zagrijanim Brzo & Fino umakom te poslužite.
