PREGLED
Pečene rotkvice
Sastojci ZA 2 OSOBE
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Operite i očistite rotkvice.
Pomiješajte ulje, balzamski ocat i med pa tom marinadom začinite očišćene rotkvice i stavite ih u pećnicu.
Nakon dvadesetak minuta rotkvice izvadite iz pećnice i po želji začinite s par kapi limunova soka i prstohvatom šarenog papra. Pečene rotkvice servirajte tople kao prilog uz glavno jelo.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Operite i očistite rotkvice.
Pomiješajte ulje, balzamski ocat i med pa tom marinadom začinite očišćene rotkvice i stavite ih u pećnicu.
Nakon dvadesetak minuta rotkvice izvadite iz pećnice i po želji začinite s par kapi limunova soka i prstohvatom šarenog papra. Pečene rotkvice servirajte tople kao prilog uz glavno jelo.
(ZA 2 OSOBE)
Sastojci |
||
---|---|---|
1 vezica |
rotkvica | |
1 žlica |
maslinova ulja | |
1 žličica |
balzamskog octa | |
1 žličica |
tekućeg meda |
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Operite i očistite rotkvice.
Pomiješajte ulje, balzamski ocat i med pa tom marinadom začinite očišćene rotkvice i stavite ih u pećnicu.
Nakon dvadesetak minuta rotkvice izvadite iz pećnice i po želji začinite s par kapi limunova soka i prstohvatom šarenog papra. Pečene rotkvice servirajte tople kao prilog uz glavno jelo.