PREGLED
Pileće rolice sa šarenim prilogom
Sastojci ZA 4 OSOBE
Priprema
Alufoliju raširimo, nauljimo i posolimo pa posložimo kriške pršuta tako da se preklapaju (obično su dovoljne četiri kriške). Pileći file razrežemo i lagano istučemo batom za meso da otprilike pokriva posloženi pršut. Raširimo ga na pršut pa posolimo i popaprimo.
Na file položimo kriške sira te na listiće narezane kisele krastavce i mrkvu. Važno je da povrće bude složeno okomito na smjer "rolanja".
Roladu u foliji umotamo tako da podsjeća na bombon, stavimo u kipuću vodu i kuhamo 10 minuta. Kad se malo ohladi, odmotamo foliju i na zagrijanoj svinjskoj masti popržimo roladu sa svih strana. Ostavimo je da se odmori nekoliko minuta prije rezanja. Obavezno rezati oštrim nožem jer će se u suprotnom raspadati.
Šareni prilog: Luk nasjeckamo na krupnije kolute, a češnjak i slaninu na sitno. U posudi zagrijemo maslac, dodamo luk, češnjak, slaninu i pirjamo.
Zatim ubacimo na kockice narezane krumpir i papriku, posolimo, popaprimo i pustimo da se prija još 2-3 minute uz povremeno miješanje.
Prelijemo mješavinom kiselog vrhnja i vrhnja za kuhanje. Kuhamo još nekoliko minuta da se umak zgusne, na vrh naribamo sir tako da prekrije cijelu površinu i pečemo u pećnici na 200 stupnjeva oko 30 minuta. Dobar tek!