preloader
Pileće rolice sa šarenim prilogom
ALTERNATIVNI
PREGLED

Pileće rolice sa šarenim prilogom

autor: Igor Grginov

Sastojci ZA 4 OSOBE


Sastojci
500 g
pilećih prsa
50 g
Dukat maslaca
180 g
Brzo & Fino kiselo vrhnje
2 dl
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
1
crvena, žuta i zelena paprika
1
glavica ljubičastog luka
3
režnja češnjaka
200 g
pršuta
400 g
gaude
500 g
krumpira

Priprema

1.

Alufoliju raširimo, nauljimo i posolimo pa posložimo kriške pršuta tako da se preklapaju (obično su dovoljne četiri kriške). Pileći file razrežemo i lagano istučemo batom za meso da otprilike pokriva posloženi pršut. Raširimo ga na pršut pa posolimo i popaprimo.

2.

Na file položimo kriške sira te na listiće narezane kisele krastavce i mrkvu. Važno je da povrće bude složeno okomito na smjer "rolanja".

3.

Roladu u foliji umotamo tako da podsjeća na bombon, stavimo u kipuću vodu i kuhamo 10 minuta. Kad se malo ohladi, odmotamo foliju i na zagrijanoj svinjskoj masti popržimo roladu sa svih strana. Ostavimo je da se odmori nekoliko minuta prije rezanja. Obavezno rezati oštrim nožem jer će se u suprotnom raspadati.

4.

Šareni prilog: Luk nasjeckamo na krupnije kolute, a češnjak i slaninu na sitno. U posudi zagrijemo maslac, dodamo luk, češnjak, slaninu i pirjamo.

5.

Zatim ubacimo na kockice narezane krumpir i papriku, posolimo, popaprimo i pustimo da se prija još 2-3 minute uz povremeno miješanje.

6.

Prelijemo mješavinom kiselog vrhnja i vrhnja za kuhanje. Kuhamo još nekoliko minuta da se umak zgusne, na vrh naribamo sir tako da prekrije cijelu površinu i pečemo u pećnici na 200 stupnjeva oko 30 minuta. Dobar tek!

DUKAT BRZO & FINO

Pileće rolice sa šarenim prilogom

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci

Naziv Količina
pilećih prsa 500 g
Dukat maslaca 50 g
Brzo & Fino kiselo vrhnje 180 g
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje 2 dl
crvena, žuta i zelena paprika 1
glavica ljubičastog luka 1
režnja češnjaka 3
pršuta 200 g
gaude 400 g
krumpira 500 g

PRIPREMA:

  1. Alufoliju raširimo, nauljimo i posolimo pa posložimo kriške pršuta tako da se preklapaju (obično su dovoljne četiri kriške). Pileći file razrežemo i lagano istučemo batom za meso da otprilike pokriva posloženi pršut. Raširimo ga na pršut pa posolimo i popaprimo.

  2. Na file položimo kriške sira te na listiće narezane kisele krastavce i mrkvu. Važno je da povrće bude složeno okomito na smjer "rolanja".

  3. Roladu u foliji umotamo tako da podsjeća na bombon, stavimo u kipuću vodu i kuhamo 10 minuta. Kad se malo ohladi, odmotamo foliju i na zagrijanoj svinjskoj masti popržimo roladu sa svih strana. Ostavimo je da se odmori nekoliko minuta prije rezanja. Obavezno rezati oštrim nožem jer će se u suprotnom raspadati.

  4. Šareni prilog: Luk nasjeckamo na krupnije kolute, a češnjak i slaninu na sitno. U posudi zagrijemo maslac, dodamo luk, češnjak, slaninu i pirjamo.

  5. Zatim ubacimo na kockice narezane krumpir i papriku, posolimo, popaprimo i pustimo da se prija još 2-3 minute uz povremeno miješanje.

  6. Prelijemo mješavinom kiselog vrhnja i vrhnja za kuhanje. Kuhamo još nekoliko minuta da se umak zgusne, na vrh naribamo sir tako da prekrije cijelu površinu i pečemo u pećnici na 200 stupnjeva oko 30 minuta. Dobar tek!