preloader
Polpeti od tikvica
ALTERNATIVNI
PREGLED

Polpeti od tikvica

autor: Kristina Pesjak

Sastojci ZA 4 OSOBE


Sastojci
2-3
mlade tikvice
1
glavica luka
1
režanj češnjaka
100 g
Sirela Trapista
2
jaja
6 žlica
oštrog brašna
4 žlice
krušnih mrvica
1
Brzo & Fino kiselo vrhnje
po želji
ulje, sol, začinska mješavina, papar, mediteranski začini

Priprema

1.

Mlade tikvice oguliti, naribati, posoliti i pustiti da odstoje. Za to vrijeme sitno nasjeckati luk i prodinstati ga s češnjakom dok ne postane staklast. Maknuti s vatre.

2.

Iz tikvica istisnuti svu tekućinu, zatim u njih dodati jaja, naribani sir, veliku žlicu Brzo & Fino kiselog vrhnja, vegetu, papar, začine, brašno i mrvice.

3.

Sve izmiješati, žlicom grabiti i polagati u zagrijano ulje. Pečene polpete vaditi na ubrus da upije višak masnoće. Prije posluživanja na svaku polpetu staviti žličicu Brzo & Fino kiselog vrhnja.

DUKAT BRZO & FINO

Polpeti od tikvica

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci

Naziv Količina
mlade tikvice 2-3
glavica luka 1
režanj češnjaka 1
Sirela Trapista 100 g
jaja 2
oštrog brašna 6 žlica
krušnih mrvica 4 žlice
Brzo & Fino kiselo vrhnje 1
ulje, sol, začinska mješavina, papar, mediteranski začini po želji

PRIPREMA:

  1. Mlade tikvice oguliti, naribati, posoliti i pustiti da odstoje. Za to vrijeme sitno nasjeckati luk i prodinstati ga s češnjakom dok ne postane staklast. Maknuti s vatre.

  2. Iz tikvica istisnuti svu tekućinu, zatim u njih dodati jaja, naribani sir, veliku žlicu Brzo & Fino kiselog vrhnja, vegetu, papar, začine, brašno i mrvice.

  3. Sve izmiješati, žlicom grabiti i polagati u zagrijano ulje. Pečene polpete vaditi na ubrus da upije višak masnoće. Prije posluživanja na svaku polpetu staviti žličicu Brzo & Fino kiselog vrhnja.