PREGLED
Praline
Sastojci ZA 4 OSOBE
Priprema
Navedena količina dovoljna je za 2-3 silikonska kalupa (kalup za 6-9 pralina).
Rastopite bijelu čokoladu na pari, a zatim je žličicom rasporedite u kalupe tako da prekrije dno. Kalupe odložite u hladnjak na pola sata da se čokolada stvrdne.
Na pari rastopite čokoladu za kuhanje u koju ste dodali malo ulja. Kistom nanosite čokoladu u kalupe tako da prekrije stijenke i dno preko bijele čokolade, kao da pravite čašice. Opet odložite u hladnjak na pola sata.
Na pari rastopite mliječnu čokoladu, dodajte u nju vrhnje za šlag i ulijevajte malom žličicom u kalupe do vrha. U to po želji ubacite lješnjake, žele bombone, čokoladni liker... Nek' mašta radi!
Odložite u hladnjak i kad se praline stvrdnu, izvadite ih iz kalupa i umetnite u ukrasne papiriće. Oduševit ćete stare i mlade preukusnim domaćim pralinama.