preloader
Praline
ALTERNATIVNI
PREGLED

Praline

autor: Marija Generalić Bogić

Sastojci ZA 4 OSOBE


Sastojci
300 g
čokolade za kuhanje
100 g
mliječne čokolade
50 g
bijele čokolade
0,5 dl
Brzo & Fino vrhnja za šlag
0,2 dl
čokoladnog likera
2
žele bombona
10 kom
lješnjaka
malo
ulja

Priprema

1.

Navedena količina dovoljna je za 2-3 silikonska kalupa (kalup za 6-9 pralina).
Rastopite bijelu čokoladu na pari, a zatim je žličicom rasporedite u kalupe tako da prekrije dno. Kalupe odložite u hladnjak na pola sata da se čokolada stvrdne.

2.

Na pari rastopite čokoladu za kuhanje u koju ste dodali malo ulja. Kistom nanosite čokoladu u kalupe tako da prekrije stijenke i dno preko bijele čokolade, kao da pravite čašice. Opet odložite u hladnjak na pola sata.

3.

Na pari rastopite mliječnu čokoladu, dodajte u nju vrhnje za šlag i ulijevajte malom žličicom u kalupe do vrha. U to po želji ubacite lješnjake, žele bombone, čokoladni liker... Nek' mašta radi!

4.

Odložite u hladnjak i kad se praline stvrdnu, izvadite ih iz kalupa i umetnite u ukrasne papiriće. Oduševit ćete stare i mlade preukusnim domaćim pralinama.

DUKAT BRZO & FINO

Praline

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci

Naziv Količina
čokolade za kuhanje 300 g
mliječne čokolade 100 g
bijele čokolade 50 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag 0,5 dl
čokoladnog likera 0,2 dl
žele bombona 2
lješnjaka 10 kom
ulja malo

PRIPREMA:

  1. Navedena količina dovoljna je za 2-3 silikonska kalupa (kalup za 6-9 pralina).
    Rastopite bijelu čokoladu na pari, a zatim je žličicom rasporedite u kalupe tako da prekrije dno. Kalupe odložite u hladnjak na pola sata da se čokolada stvrdne.

  2. Na pari rastopite čokoladu za kuhanje u koju ste dodali malo ulja. Kistom nanosite čokoladu u kalupe tako da prekrije stijenke i dno preko bijele čokolade, kao da pravite čašice. Opet odložite u hladnjak na pola sata.

  3. Na pari rastopite mliječnu čokoladu, dodajte u nju vrhnje za šlag i ulijevajte malom žličicom u kalupe do vrha. U to po želji ubacite lješnjake, žele bombone, čokoladni liker... Nek' mašta radi!

  4. Odložite u hladnjak i kad se praline stvrdnu, izvadite ih iz kalupa i umetnite u ukrasne papiriće. Oduševit ćete stare i mlade preukusnim domaćim pralinama.