preloader
Punjene lignje s krumpirom
ALTERNATIVNI
PREGLED

Punjene lignje s krumpirom

autor: Jelena Rajčić

Sastojci ZA 4 OSOBE


punjenje liganja
1 kg
lignje
5-6 režnjeva
češnjaka
4-5 žlica
krušnih mrvica - prezli
1 dcl
bijelog vina
1/2 dcl
maslinovog ulja
1
luk
1 kg
krumpira
1 vezica
petrusimula

Priprema

1.

Na maslinovom ulju popržiti luk zatim dodati sitno nasjeckane krakove lignji, češnjak i petrusimul. Dodati malo soli, papra i prezli , sve dobro izmiješati i sa tom smjesom napuniti lignje, otvor zatvoriti čačkalicom.

2.

Staviti lignje u tepsiju, po želji krumpire, posoliti, pouljiti i dodati 1 dcl bijelog vina. Pokriti folijom i staviti peči na oko 170°C oko 30 minuta, nakon 30 minuta okrenuti lignje i promješati krumpire i ostaviti peći dok ne bude gotovo.

DUKAT BRZO & FINO

Punjene lignje s krumpirom

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

punjenje liganja

Naziv Količina
lignje 1 kg
češnjaka 5-6 režnjeva
krušnih mrvica - prezli 4-5 žlica
bijelog vina 1 dcl
maslinovog ulja 1/2 dcl
luk 1
krumpira 1 kg
petrusimula 1 vezica

PRIPREMA:

  1. Na maslinovom ulju popržiti luk zatim dodati sitno nasjeckane krakove lignji, češnjak i petrusimul. Dodati malo soli, papra i prezli , sve dobro izmiješati i sa tom smjesom napuniti lignje, otvor zatvoriti čačkalicom.

  2. Staviti lignje u tepsiju, po želji krumpire, posoliti, pouljiti i dodati 1 dcl bijelog vina. Pokriti folijom i staviti peči na oko 170°C oko 30 minuta, nakon 30 minuta okrenuti lignje i promješati krumpire i ostaviti peći dok ne bude gotovo.