preloader
Rižoto od bukovača
ALTERNATIVNI
PREGLED

Rižoto od bukovača

autor: Maja Božičanin

Sastojci ZA 4 OSOBE


SASTOJCI
500 grama
svježih bukovača
300 grama
riže arborio
1 glavica
crvenog luka
1 jušna žlica
crvene mljevene paprike
2 jušne žlice
ulja
1-2 čajne žlice
soli
1/2 čajne žlice
mljevenog papra
1 jušna žlica
peršinovog lista

Priprema

1.

Bukovače narezati na rezance (mogu se rukom lako uzdužno razdvajati, meni je to nekako prirodnije), oprati ih malo hladnom vodom ako su prljave. Luk narezati na kockice.

Rižoto od bukovača
2.

Zagrijati posudu za kuhanje, dodati ulje i na to luk. Pržiti dok ne požuti (ja volim rubno, do karamel boje). Skloniti s vatre, dodati mljevenu papriku, promiješati pa na dodati gljive, vratiti na vatru. Kratko pirjati, nekoliko minuta. Gljive puste tekućinu, tako da nije potrebno za sada dodavati vodu.

3.

Nakon što su gljive malo omekšale, dodajte rižu, miješajte i čekajte da se riža počne pomalo lijepiti za dno. Dodajte vodu. Kuhajte na srednjoj vatri uz lagano miješanje i dodavanje vode po potrebi kako bi riža bila stalno kremasta.

4.

Na kraju posolite i poparite po želji, skinite s vatre te dodajte nasjeckani svježi peršin. poslužite u dubokim tanjurima uz svježu zelenu salatu.

DUKAT BRZO & FINO

Rižoto od bukovača

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

SASTOJCI

Naziv Količina
svježih bukovača 500 grama
riže arborio 300 grama
crvenog luka 1 glavica
crvene mljevene paprike 1 jušna žlica
ulja 2 jušne žlice
soli 1-2 čajne žlice
mljevenog papra 1/2 čajne žlice
peršinovog lista 1 jušna žlica

PRIPREMA:

  1. Bukovače narezati na rezance (mogu se rukom lako uzdužno razdvajati, meni je to nekako prirodnije), oprati ih malo hladnom vodom ako su prljave. Luk narezati na kockice.

  2. Zagrijati posudu za kuhanje, dodati ulje i na to luk. Pržiti dok ne požuti (ja volim rubno, do karamel boje). Skloniti s vatre, dodati mljevenu papriku, promiješati pa na dodati gljive, vratiti na vatru. Kratko pirjati, nekoliko minuta. Gljive puste tekućinu, tako da nije potrebno za sada dodavati vodu.

  3. Nakon što su gljive malo omekšale, dodajte rižu, miješajte i čekajte da se riža počne pomalo lijepiti za dno. Dodajte vodu. Kuhajte na srednjoj vatri uz lagano miješanje i dodavanje vode po potrebi kako bi riža bila stalno kremasta.

  4. Na kraju posolite i poparite po želji, skinite s vatre te dodajte nasjeckani svježi peršin. poslužite u dubokim tanjurima uz svježu zelenu salatu.