
PREGLED
Rižoto od bukovača
Sastojci ZA 4 OSOBE
Priprema
Bukovače narezati na rezance (mogu se rukom lako uzdužno razdvajati, meni je to nekako prirodnije), oprati ih malo hladnom vodom ako su prljave. Luk narezati na kockice.

Zagrijati posudu za kuhanje, dodati ulje i na to luk. Pržiti dok ne požuti (ja volim rubno, do karamel boje). Skloniti s vatre, dodati mljevenu papriku, promiješati pa na dodati gljive, vratiti na vatru. Kratko pirjati, nekoliko minuta. Gljive puste tekućinu, tako da nije potrebno za sada dodavati vodu.
Nakon što su gljive malo omekšale, dodajte rižu, miješajte i čekajte da se riža počne pomalo lijepiti za dno. Dodajte vodu. Kuhajte na srednjoj vatri uz lagano miješanje i dodavanje vode po potrebi kako bi riža bila stalno kremasta.
Na kraju posolite i poparite po želji, skinite s vatre te dodajte nasjeckani svježi peršin. poslužite u dubokim tanjurima uz svježu zelenu salatu.