preloader
Rižoto s divljim šparogama
ALTERNATIVNI
PREGLED

Rižoto s divljim šparogama

autor: Sandra Rončević

Sastojci ZA 2 OSOBE


Sastojci
150 g
divljih šparoga
250 g
riže (arborio ili carnaroli)
30 g
mladog češnjaka
50 ml
maslinovog ulja
750 ml
povrtnog temeljca
100 g
Sirela Ribanca
par listića
Dukat maslaca

Priprema

1.

Pripremite sastojke. 

Rižoto s divljim šparogama
2.

Divlje šparoge izlomite na manje komadiće, drvenaste dijelove odstranite. Kratko ih blanširajte (5 minuta) u vrućoj vodi pa izvadite (možete ih staviti u ledenu vodu da sačuvaju boju).

 

Rižoto s divljim šparogama
3.

Češnjak narežite na sitnije ploškice pa ga pirjajte nekoliko minuta na zagrijanom ulju.

 

Rižoto s divljim šparogama
4.

Dodajte rižu i tostirajte je 3-4 minute.

 

Rižoto s divljim šparogama
5.

Zalijte rižu dijelom temeljca, promiješajte, poklopite i pustite da se kuha na laganoj vatri 5 minuta. Neka vam temeljac uvijek lagano vrije. Podlijevajte po potrebi.

Rižoto s divljim šparogama
6.

Nakon 5 minuta dodajte šparoge i opet zalijte temeljcem.

 

Rižoto s divljim šparogama
7.

Na sitno naribajte Ribanac.

Rižoto s divljim šparogama
8.

Dodajte ga riži i dobro promiješajte.

Rižoto s divljim šparogama
9.

Na kraju ugasite vatru, dodajte malo maslaca, izmiješajte, poklopite i ostavite da se ohladi oko 5 minuta.

Rižoto s divljim šparogama
10.

Poslužite u dubokim tanjurima.

Rižoto s divljim šparogama

DUKAT BRZO & FINO

Rižoto s divljim šparogama

ZA 2 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci

Naziv Količina
divljih šparoga 150 g
riže (arborio ili carnaroli) 250 g
mladog češnjaka 30 g
maslinovog ulja 50 ml
povrtnog temeljca 750 ml
Sirela Ribanca 100 g
Dukat maslaca par listića

PRIPREMA:

  1. Pripremite sastojke. 

  2. Divlje šparoge izlomite na manje komadiće, drvenaste dijelove odstranite. Kratko ih blanširajte (5 minuta) u vrućoj vodi pa izvadite (možete ih staviti u ledenu vodu da sačuvaju boju).

     

  3. Češnjak narežite na sitnije ploškice pa ga pirjajte nekoliko minuta na zagrijanom ulju.

     

  4. Dodajte rižu i tostirajte je 3-4 minute.

     

  5. Zalijte rižu dijelom temeljca, promiješajte, poklopite i pustite da se kuha na laganoj vatri 5 minuta. Neka vam temeljac uvijek lagano vrije. Podlijevajte po potrebi.

  6. Nakon 5 minuta dodajte šparoge i opet zalijte temeljcem.

     

  7. Na sitno naribajte Ribanac.

  8. Dodajte ga riži i dobro promiješajte.

  9. Na kraju ugasite vatru, dodajte malo maslaca, izmiješajte, poklopite i ostavite da se ohladi oko 5 minuta.

  10. Poslužite u dubokim tanjurima.