
PREGLED
Rižoto s divljim šparogama
Sastojci ZA 2 OSOBE
Priprema
Pripremite sastojke.

Divlje šparoge izlomite na manje komadiće, drvenaste dijelove odstranite. Kratko ih blanširajte (5 minuta) u vrućoj vodi pa izvadite (možete ih staviti u ledenu vodu da sačuvaju boju).

Češnjak narežite na sitnije ploškice pa ga pirjajte nekoliko minuta na zagrijanom ulju.

Dodajte rižu i tostirajte je 3-4 minute.

Zalijte rižu dijelom temeljca, promiješajte, poklopite i pustite da se kuha na laganoj vatri 5 minuta. Neka vam temeljac uvijek lagano vrije. Podlijevajte po potrebi.

Nakon 5 minuta dodajte šparoge i opet zalijte temeljcem.

Na sitno naribajte Ribanac.

Dodajte ga riži i dobro promiješajte.

Na kraju ugasite vatru, dodajte malo maslaca, izmiješajte, poklopite i ostavite da se ohladi oko 5 minuta.

Poslužite u dubokim tanjurima.
