PREGLED
Salata od marinirane puretine
Sastojci ZA 2 OSOBE
Priprema
U posudi pomiješajte limunov sok, maslac, đumbir, češnjak i 2 žličice ulja.
Dodajte pureća prsa i luk, promiješajte s marinadom, pokrijte i držite u hladnjaku barem jedan sat.
Iz marinade izvadite luk. U tavi debelog dna zagrijte 2 žlice ulja. Puretinu pecite 5 minuta sa svake strane. Izvadite iz tave, pustite da se ohladi.
Puretinu narežite na trake. Zagrijte preostalo maslinovo ulje u tavi i pecite tikvice, koje ste prethodno narezali na tanke ploške.
Ubacite u veliku zdjelu pa dodajte rikolu. U kipućoj vodi kuhajte grašak dok ne omekša. Ocijedite i ohladite pod mlazom vode. Dodajte u salatu, zajedno s rajčicama, puretinom i korijandrom.
Za dressing u tavi lagano pržite sjemenke kumina i korijandra nekoliko minuta. Sameljite sjemenke u prah i pomiješajte s pola čašice Brzo & Fino kiselog vrhnja, metvicom i limunovim sokom. Dressing umiješajte u salatu.