preloader
Salata od marinirane puretine
ALTERNATIVNI
PREGLED

Salata od marinirane puretine

autor: Brzo & Fino

Sastojci ZA 2 OSOBE


Priprema mesa
60 ml
soka od limuna
100 g
maslaca
1 žličica
sitno ribanog đumbira
1 žličica
režanj češnjaka
2 žličice
maslinovog ulja
650 g
fileta purećih prsa
1
glavica luka
2
tikvice
100 g
rikole
150 g
svježeg graška
2
sitno narezane rajčice
Dressing
1 žličica
sjemenki kumina
1/2 žličice
sjemenki korijandra
90 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja
2 žlice
soka od limuna
30 g
svježih listića korijandra
2 žlice
narezane svježe metvice

Priprema

1.

U posudi pomiješajte limunov sok, maslac, đumbir, češnjak i 2 žličice ulja.

2.

Dodajte pureća prsa i luk, promiješajte s marinadom, pokrijte i držite u hladnjaku barem jedan sat.

3.

Iz marinade izvadite luk. U tavi debelog dna zagrijte 2 žlice ulja. Puretinu pecite 5 minuta sa svake strane. Izvadite iz tave, pustite da se ohladi. 

4.

Puretinu narežite na trake. Zagrijte preostalo maslinovo ulje u tavi i pecite tikvice, koje ste prethodno narezali na tanke ploške. 

5.

Ubacite u veliku zdjelu pa dodajte rikolu. U kipućoj vodi kuhajte grašak dok ne omekša. Ocijedite i ohladite pod mlazom vode. Dodajte u salatu, zajedno s rajčicama, puretinom i korijandrom.

6.

Za dressing u tavi lagano pržite sjemenke kumina i korijandra nekoliko minuta. Sameljite sjemenke u prah i pomiješajte s pola čašice Brzo & Fino kiselog vrhnja, metvicom i limunovim sokom. Dressing umiješajte u salatu. 

DUKAT BRZO & FINO

Salata od marinirane puretine

ZA 2 OSOBE

SASTOJCI:

Priprema mesa

Naziv Količina
soka od limuna 60 ml
maslaca 100 g
sitno ribanog đumbira 1 žličica
režanj češnjaka 1 žličica
maslinovog ulja 2 žličice
fileta purećih prsa 650 g
glavica luka 1
tikvice 2
rikole 100 g
svježeg graška 150 g
sitno narezane rajčice 2

Dressing

Naziv Količina
sjemenki kumina 1 žličica
sjemenki korijandra 1/2 žličice
Brzo & Fino kiselog vrhnja 90 g
soka od limuna 2 žlice
svježih listića korijandra 30 g
narezane svježe metvice 2 žlice

PRIPREMA:

  1. U posudi pomiješajte limunov sok, maslac, đumbir, češnjak i 2 žličice ulja.

  2. Dodajte pureća prsa i luk, promiješajte s marinadom, pokrijte i držite u hladnjaku barem jedan sat.

  3. Iz marinade izvadite luk. U tavi debelog dna zagrijte 2 žlice ulja. Puretinu pecite 5 minuta sa svake strane. Izvadite iz tave, pustite da se ohladi. 

  4. Puretinu narežite na trake. Zagrijte preostalo maslinovo ulje u tavi i pecite tikvice, koje ste prethodno narezali na tanke ploške. 

  5. Ubacite u veliku zdjelu pa dodajte rikolu. U kipućoj vodi kuhajte grašak dok ne omekša. Ocijedite i ohladite pod mlazom vode. Dodajte u salatu, zajedno s rajčicama, puretinom i korijandrom.

  6. Za dressing u tavi lagano pržite sjemenke kumina i korijandra nekoliko minuta. Sameljite sjemenke u prah i pomiješajte s pola čašice Brzo & Fino kiselog vrhnja, metvicom i limunovim sokom. Dressing umiješajte u salatu.