
PREGLED
Slani zavežljajčići
Sastojci ZA 4 OSOBE
Priprema
Na luku propirjati mrkvu, dodati puretinu i dalje pirjati. Dodati sol, papar i pred kraj malo peršinova lista. Ohladiti, dodati kisele krastavce i kiselog vrhnja toliko (otprilike pola) da smjesa bude kompaktna.
Razvaljati lisnato tijesto pa izrezati na kvadrate, puniti ih smjesom i formirati zavežljajčiće. Stisnuti pri vrhu da se zavežljajčić ne raspadne.
Peći 10-ak minuta na 180 stupnjeva dok se ne zarumeni. Za prilog možete napraviti umak od kiselog vrhnja, majoneze i sitno nasjeckanih krastavaca. Dobar tek!
Na luku propirjati mrkvu, dodati puretinu i dalje pirjati. Dodati sol, papar i pred kraj malo peršinova lista. Ohladiti, dodati kisele krastavce i kiselog vrhnja toliko (otprilike pola) da smjesa bude kompaktna.
Razvaljati lisnato tijesto pa izrezati na kvadrate, puniti ih smjesom i formirati zavežljajčiće. Stisnuti pri vrhu da se zavežljajčić ne raspadne.
Peći 10-ak minuta na 180 stupnjeva dok se ne zarumeni. Za prilog možete napraviti umak od kiselog vrhnja, majoneze i sitno nasjeckanih krastavaca. Dobar tek!
(ZA 4 OSOBE)
Sastojci |
||
---|---|---|
150 g |
sitno nasjeckanog purećeg bijelog mesa | |
1 |
glavica luka | |
1 |
sitno nasjeckana mrkva | |
malo |
peršinova lista | |
3-4 |
veća kisela krastavca narezana na kockice | |
1/2 |
Brzo & Fino kiselog vrhnja | |
malo |
soka od limuna | |
1 |
smrznuto lisnato tijesto |
Na luku propirjati mrkvu, dodati puretinu i dalje pirjati. Dodati sol, papar i pred kraj malo peršinova lista. Ohladiti, dodati kisele krastavce i kiselog vrhnja toliko (otprilike pola) da smjesa bude kompaktna.
Razvaljati lisnato tijesto pa izrezati na kvadrate, puniti ih smjesom i formirati zavežljajčiće. Stisnuti pri vrhu da se zavežljajčić ne raspadne.
Peći 10-ak minuta na 180 stupnjeva dok se ne zarumeni. Za prilog možete napraviti umak od kiselog vrhnja, majoneze i sitno nasjeckanih krastavaca. Dobar tek!