preloader
Slani zavežljajčići
ALTERNATIVNI
PREGLED

Slani zavežljajčići

autor: Kristina Cvetković

Sastojci ZA 4 OSOBE


Sastojci
150 g
sitno nasjeckanog purećeg bijelog mesa
1
glavica luka
1
sitno nasjeckana mrkva
malo
peršinova lista
3-4
veća kisela krastavca narezana na kockice
1/2
Brzo & Fino kiselog vrhnja
malo
soka od limuna
1
smrznuto lisnato tijesto

Priprema

1.

Na luku propirjati mrkvu, dodati puretinu i dalje pirjati. Dodati sol, papar i pred kraj malo peršinova lista. Ohladiti, dodati kisele krastavce i kiselog vrhnja toliko (otprilike pola) da smjesa bude kompaktna.

2.

Razvaljati lisnato tijesto pa izrezati na kvadrate, puniti ih smjesom i formirati zavežljajčiće. Stisnuti pri vrhu da se zavežljajčić ne raspadne.

 

3.

Peći 10-ak minuta na 180 stupnjeva dok se ne zarumeni. Za prilog možete napraviti umak od kiselog vrhnja, majoneze i sitno nasjeckanih krastavaca. Dobar tek!

DUKAT BRZO & FINO

Slani zavežljajčići

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci

Naziv Količina
sitno nasjeckanog purećeg bijelog mesa 150 g
glavica luka 1
sitno nasjeckana mrkva 1
peršinova lista malo
veća kisela krastavca narezana na kockice 3-4
Brzo & Fino kiselog vrhnja 1/2
soka od limuna malo
smrznuto lisnato tijesto 1

PRIPREMA:

  1. Na luku propirjati mrkvu, dodati puretinu i dalje pirjati. Dodati sol, papar i pred kraj malo peršinova lista. Ohladiti, dodati kisele krastavce i kiselog vrhnja toliko (otprilike pola) da smjesa bude kompaktna.

  2. Razvaljati lisnato tijesto pa izrezati na kvadrate, puniti ih smjesom i formirati zavežljajčiće. Stisnuti pri vrhu da se zavežljajčić ne raspadne.

     

  3. Peći 10-ak minuta na 180 stupnjeva dok se ne zarumeni. Za prilog možete napraviti umak od kiselog vrhnja, majoneze i sitno nasjeckanih krastavaca. Dobar tek!