preloader
Socca: delicija od slanutkova brašna
ALTERNATIVNI
PREGLED

Socca: delicija od slanutkova brašna

autor: Sandra Rončević

Sastojci ZA 6 OSOBA


Sastojci (za posudu promjera 26 cm):
150 g
slanutkova brašna
450 ml
vode
30 ml
maslinova ulja
dva prstohvata
soli
Dodatno
glavica
ljubičastog luka
malo
papra

Priprema

1.

Pripremite sve sastojke. Napomena: slanutkovo brašno ne sadrži gluten pa je ovo jelo odlično za one koji su na bezglutenskoj prehrani.

Socca: delicija od slanutkova brašna
2.

Slanutkovo brašno stavite u posudu i polako mu dodajte vodu uz stalno miješanje kako bi razbili grudice. Posudu pokrijte krpom i pustite da stoji na sobnoj temperaturi najmanje 2 sata (može i dulje, oko 4 sata). Smjesu povremeno promiješajte.

Socca: delicija od slanutkova brašna
3.

Prije prebacivanja u posudu za pečenje u smjesu dodajte sol i maslinovo ulje pa sve dobro izmiješajte.

Socca: delicija od slanutkova brašna
4.

Smjesu izlijte u posudu za pečenje koju ste dobro premazali maslinovim uljem. Smjesa bi trebala biti debljine 1 cm.

 

Socca: delicija od slanutkova brašna
5.

Prije stavljanja u pećnicu dodatno pokapajte maslinovim uljem te, ako želite, na polovicu dodajte narezane kolutove luka (možete i po cijeloj površini), popaprite i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 250 stupnjeva. Pecite 20-25 minuta, odnosno dok se površina lijepo ne zapeče.

 

Socca: delicija od slanutkova brašna
6.

Kad je socca pečena, još vruću je posipajte svježe mljevenim paprom. Možete je premazati i mješavinom maslinova ulja i ružmarina.

Socca: delicija od slanutkova brašna
7.

Pustite da se malo ohladi pa je izvadite iz posude, narežite na trokute i poslužite. Možete je poslužiti kao snack ili zamjenu za kruh, te je premazati omiljenim namazom ili topivim sirom poput gorgonzole. 

Socca: delicija od slanutkova brašna

DUKAT BRZO & FINO

Socca: delicija od slanutkova brašna

ZA 6 OSOBA

SASTOJCI:

Sastojci (za posudu promjera 26 cm):

Naziv Količina
slanutkova brašna 150 g
vode 450 ml
maslinova ulja 30 ml
soli dva prstohvata

Dodatno

Naziv Količina
ljubičastog luka glavica
papra malo

PRIPREMA:

  1. Pripremite sve sastojke. Napomena: slanutkovo brašno ne sadrži gluten pa je ovo jelo odlično za one koji su na bezglutenskoj prehrani.

  2. Slanutkovo brašno stavite u posudu i polako mu dodajte vodu uz stalno miješanje kako bi razbili grudice. Posudu pokrijte krpom i pustite da stoji na sobnoj temperaturi najmanje 2 sata (može i dulje, oko 4 sata). Smjesu povremeno promiješajte.

  3. Prije prebacivanja u posudu za pečenje u smjesu dodajte sol i maslinovo ulje pa sve dobro izmiješajte.

  4. Smjesu izlijte u posudu za pečenje koju ste dobro premazali maslinovim uljem. Smjesa bi trebala biti debljine 1 cm.

     

  5. Prije stavljanja u pećnicu dodatno pokapajte maslinovim uljem te, ako želite, na polovicu dodajte narezane kolutove luka (možete i po cijeloj površini), popaprite i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 250 stupnjeva. Pecite 20-25 minuta, odnosno dok se površina lijepo ne zapeče.

     

  6. Kad je socca pečena, još vruću je posipajte svježe mljevenim paprom. Možete je premazati i mješavinom maslinova ulja i ružmarina.

  7. Pustite da se malo ohladi pa je izvadite iz posude, narežite na trokute i poslužite. Možete je poslužiti kao snack ili zamjenu za kruh, te je premazati omiljenim namazom ili topivim sirom poput gorgonzole.