
PREGLED
Sočna torta od mrkve
Sastojci ZA 8 OSOBA
Priprema
Pripremite sve sastojke. Torta ne sadrži nikakvo brašno i pogodna je za sve koji su na beglutenskoj prehrani.

Mrkvu očistite i naribajte na najsitniji dio ribeža.

Jaja ubacite u dublju zdjelu, dodajte im šećer i vaniliju pa sve zajedno izradite mikserom dok smjesa ne postane pjenasta.

Dodajte koricu limuna i maslinovo ulje pa nastavite miksati još par minuta.

Potom dodajte začin ras el hanout i liker.

Dodajte mljevene bademe i sve dobro izmiksajte.

Potom dodajte ribanu mrkvu i izmiješajte špatulom.

Dno okruglog kalupa za tortu obložite papirom za pečenje, a stranice kalupa namastite maslcem i posipajte mljevenim bademima. U tako pripremljen kalup prebacite smjesu.

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite 45 minuta. Torta je pečena kad se stegne i poprimi lijepu zlatnu boju.

Dok se pečena torta hladi napravite kremu; mikserom izradite maslac kojem ste dodali šećer u prahu, dodajte mascarpone, vaniliju i sok od limuna.

Sve dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu kremu.

Izvadite tortu iz kalupa, gornji sloj torte premažite kremom i poslužite.
