PREGLED
Sočna torta od mrkve
Sastojci ZA 8 OSOBA
Priprema
Pripremite sve sastojke. Torta ne sadrži nikakvo brašno i pogodna je za sve koji su na beglutenskoj prehrani.
Mrkvu očistite i naribajte na najsitniji dio ribeža.
Jaja ubacite u dublju zdjelu, dodajte im šećer i vaniliju pa sve zajedno izradite mikserom dok smjesa ne postane pjenasta.
Dodajte koricu limuna i maslinovo ulje pa nastavite miksati još par minuta.
Potom dodajte začin ras el hanout i liker.
Dodajte mljevene bademe i sve dobro izmiksajte.
Potom dodajte ribanu mrkvu i izmiješajte špatulom.
Dno okruglog kalupa za tortu obložite papirom za pečenje, a stranice kalupa namastite maslcem i posipajte mljevenim bademima. U tako pripremljen kalup prebacite smjesu.
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite 45 minuta. Torta je pečena kad se stegne i poprimi lijepu zlatnu boju.
Dok se pečena torta hladi napravite kremu; mikserom izradite maslac kojem ste dodali šećer u prahu, dodajte mascarpone, vaniliju i sok od limuna.
Sve dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu kremu.
Izvadite tortu iz kalupa, gornji sloj torte premažite kremom i poslužite.