PREGLED
Tjestenina i piletina u bijelom umaku
Sastojci ZA 4 OSOBE
Priprema
Očistiti luk pa ga sitno nasjeckati i staviti pržiti na malo ulja dok se ne raspadne.
Za vrijeme dok se prži luk, staviti kuhati vodu za tjesteninu. Vodu posoliti i dodati par kapi ulja.
Odrezati piletinu na trakice i pancetu na tanke fete.
Na gotov luk staviti pržiti piletinu.
Sad bi već trebala kuhati voda, posoliti ju pa dodati tjesteninu.
Dok se kuha tjestenina, miješati piletinu da se poprži sa svih strana (5-6 minuta). Zatim u piletinu dodati malo soli, svježe mljevenog papra i pancetu. Pržiti minuticu pa dodati vrhnje za kuhanje, kuhati još minutu - taman dok procijedimo tjesteninu koja bi sad već trebala biti kuhana :)
Kuhanu tjesteninu rasporediti u tanjure pa preliti umakom ili jednostavno sve zajedno promiješati pa zatim podijeliti na tanjure.