preloader
Tjestenina i piletina u bijelom umaku
ALTERNATIVNI
PREGLED

Tjestenina i piletina u bijelom umaku

autor: Snježana Cetina

Sastojci ZA 4 OSOBE


Umak:
300 g
pileći file
100 g
panceta
veća glavica
luk
količina po želji
sol
svježe mljeveni
papar
500 ml
brzo i fino vrhnje za kuhanje
Ostalo
500 g
tjestenina - lasagnette ili fettuccine

Priprema

1.

Očistiti luk pa ga sitno nasjeckati i staviti pržiti na malo ulja dok se ne raspadne.

2.

Za vrijeme dok se prži luk, staviti kuhati vodu za tjesteninu. Vodu posoliti i dodati par kapi ulja.

3.

Odrezati piletinu na trakice i pancetu na tanke fete.

4.

Na gotov luk staviti pržiti piletinu.

5.

Sad bi već trebala kuhati voda, posoliti ju pa dodati tjesteninu.

6.

Dok se kuha tjestenina, miješati piletinu da se poprži sa svih strana (5-6 minuta). Zatim u piletinu dodati malo soli, svježe mljevenog papra i pancetu. Pržiti minuticu pa dodati vrhnje za kuhanje, kuhati još minutu - taman dok procijedimo tjesteninu koja bi sad već trebala biti kuhana :)

7.

Kuhanu tjesteninu rasporediti u tanjure pa preliti umakom ili jednostavno sve zajedno promiješati pa zatim podijeliti na tanjure.

Tjestenina i piletina u bijelom umaku

DUKAT BRZO & FINO

Tjestenina i piletina u bijelom umaku

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

Umak:

Naziv Količina
pileći file 300 g
panceta 100 g
luk veća glavica
sol količina po želji
papar svježe mljeveni
brzo i fino vrhnje za kuhanje 500 ml

Ostalo

Naziv Količina
tjestenina - lasagnette ili fettuccine 500 g

PRIPREMA:

  1. Očistiti luk pa ga sitno nasjeckati i staviti pržiti na malo ulja dok se ne raspadne.

  2. Za vrijeme dok se prži luk, staviti kuhati vodu za tjesteninu. Vodu posoliti i dodati par kapi ulja.

  3. Odrezati piletinu na trakice i pancetu na tanke fete.

  4. Na gotov luk staviti pržiti piletinu.

  5. Sad bi već trebala kuhati voda, posoliti ju pa dodati tjesteninu.

  6. Dok se kuha tjestenina, miješati piletinu da se poprži sa svih strana (5-6 minuta). Zatim u piletinu dodati malo soli, svježe mljevenog papra i pancetu. Pržiti minuticu pa dodati vrhnje za kuhanje, kuhati još minutu - taman dok procijedimo tjesteninu koja bi sad već trebala biti kuhana :)

  7. Kuhanu tjesteninu rasporediti u tanjure pa preliti umakom ili jednostavno sve zajedno promiješati pa zatim podijeliti na tanjure.