preloader
Tortice sa svježim sirom i ribizom
ALTERNATIVNI
PREGLED

Tortice sa svježim sirom i ribizom

autor: Ksenija Gortan

Sastojci ZA 6 OSOBA


Sastojci
3
jaja
80 g
šećera
100 g
brašna
50 g
maslaca
250 g
Zagrebačkog sira
200 ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
80 g
šećera u prahu
2
vanilin šećera
1
limun (sok i korica)
80 g
marmelade od marelica
1
ribiz

Priprema

1.

Maslac rastopite i ostavite da se ohladi. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke pjenasto izmiješajte s polovicom šećera, vanilin šećerom i limunovom koricom.

2.

Od bjelanjaka i preostalog šećera istucite čvrsti snijeg, dodajte sol te pažljivo umiješajte u smjesu od žumanjaka. Na kraju ulijte otopljeni maslac.

3.

Kalupe za tortice premažite maslacem i pospite brašnom, napunite smjesom i pecite oko 25 minuta na 180 stupnjeva. Pečene istresite na rešetku i ostavite da se ohlade, zatim pomoću kista premažite otopljenom marmeladom.

4.

Svježi sir propasirajte kroz cjedilo da postane kremast, dodajte šećer, vanilin šećer i limunov sok te na kraju umiješajte šlag pripremljen prema uputi na pakovanju. Stavite u slastičarsku vrećicu i napunite tortice. Ukrasite opranim i osušenim ribizom.

DUKAT BRZO & FINO

Tortice sa svježim sirom i ribizom

ZA 6 OSOBA

SASTOJCI:

Sastojci

Naziv Količina
jaja 3
šećera 80 g
brašna 100 g
maslaca 50 g
Zagrebačkog sira 250 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag 200 ml
šećera u prahu 80 g
vanilin šećera 2
limun (sok i korica) 1
marmelade od marelica 80 g
ribiz 1

PRIPREMA:

  1. Maslac rastopite i ostavite da se ohladi. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke pjenasto izmiješajte s polovicom šećera, vanilin šećerom i limunovom koricom.

  2. Od bjelanjaka i preostalog šećera istucite čvrsti snijeg, dodajte sol te pažljivo umiješajte u smjesu od žumanjaka. Na kraju ulijte otopljeni maslac.

  3. Kalupe za tortice premažite maslacem i pospite brašnom, napunite smjesom i pecite oko 25 minuta na 180 stupnjeva. Pečene istresite na rešetku i ostavite da se ohlade, zatim pomoću kista premažite otopljenom marmeladom.

  4. Svježi sir propasirajte kroz cjedilo da postane kremast, dodajte šećer, vanilin šećer i limunov sok te na kraju umiješajte šlag pripremljen prema uputi na pakovanju. Stavite u slastičarsku vrećicu i napunite tortice. Ukrasite opranim i osušenim ribizom.