preloader
Ugriz vampira
ALTERNATIVNI
PREGLED

Ugriz vampira

autor: Katja Gortan

Sastojci ZA 4 OSOBE


Sastojci
200 g
tamne čokolade
3
jaja
250 g
smeđeg šećera
150 g
brašna
50 g
nasjeckanih indijskih oraščića
1/2 žličice
soli
1
vanilin šećer
korica
1 limuna
2 žlice
soka od naranče
400 ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag

Priprema

1.

Čokoladu rastopiti na pari, dodati maslac narezan na kockice. Jaja pjenasto istući sa šećerom, umiješati malo ohlađenu smjesu čokolade i maslaca, dodati brašno prosijano sa soli i sve ostale sastojke.

2.

Smjesu uliti u četvrtasti kalup za pečenje premazan maslacem i posipan brašnom te peći oko 25 minuta na 180 stupnjeva.

3.

Ohlađeno tijesto izrezati na krugove. Pomoću slastičarske vrećice na svakom krugu oblikovati „kapicu“ te štapićem napraviti dvije rupice koje se napune preljevom od višnje ili jagode.

DUKAT BRZO & FINO

Ugriz vampira

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci

Naziv Količina
tamne čokolade 200 g
jaja 3
smeđeg šećera 250 g
brašna 150 g
nasjeckanih indijskih oraščića 50 g
soli 1/2 žličice
vanilin šećer 1
1 limuna korica
soka od naranče 2 žlice
Brzo & Fino vrhnja za šlag 400 ml

PRIPREMA:

  1. Čokoladu rastopiti na pari, dodati maslac narezan na kockice. Jaja pjenasto istući sa šećerom, umiješati malo ohlađenu smjesu čokolade i maslaca, dodati brašno prosijano sa soli i sve ostale sastojke.

  2. Smjesu uliti u četvrtasti kalup za pečenje premazan maslacem i posipan brašnom te peći oko 25 minuta na 180 stupnjeva.

  3. Ohlađeno tijesto izrezati na krugove. Pomoću slastičarske vrećice na svakom krugu oblikovati „kapicu“ te štapićem napraviti dvije rupice koje se napune preljevom od višnje ili jagode.