
PREGLED
Ugriz vampira
Sastojci ZA 4 OSOBE
Priprema
Čokoladu rastopiti na pari, dodati maslac narezan na kockice. Jaja pjenasto istući sa šećerom, umiješati malo ohlađenu smjesu čokolade i maslaca, dodati brašno prosijano sa soli i sve ostale sastojke.
Smjesu uliti u četvrtasti kalup za pečenje premazan maslacem i posipan brašnom te peći oko 25 minuta na 180 stupnjeva.
Ohlađeno tijesto izrezati na krugove. Pomoću slastičarske vrećice na svakom krugu oblikovati „kapicu“ te štapićem napraviti dvije rupice koje se napune preljevom od višnje ili jagode.
Čokoladu rastopiti na pari, dodati maslac narezan na kockice. Jaja pjenasto istući sa šećerom, umiješati malo ohlađenu smjesu čokolade i maslaca, dodati brašno prosijano sa soli i sve ostale sastojke.
Smjesu uliti u četvrtasti kalup za pečenje premazan maslacem i posipan brašnom te peći oko 25 minuta na 180 stupnjeva.
Ohlađeno tijesto izrezati na krugove. Pomoću slastičarske vrećice na svakom krugu oblikovati „kapicu“ te štapićem napraviti dvije rupice koje se napune preljevom od višnje ili jagode.
(ZA 4 OSOBE)
Sastojci |
||
---|---|---|
200 g |
tamne čokolade | |
3 |
jaja | |
250 g |
smeđeg šećera | |
150 g |
brašna | |
50 g |
nasjeckanih indijskih oraščića | |
1/2 žličice |
soli | |
1 |
vanilin šećer | |
korica |
1 limuna | |
2 žlice |
soka od naranče | |
400 ml |
Brzo & Fino vrhnja za šlag |
Čokoladu rastopiti na pari, dodati maslac narezan na kockice. Jaja pjenasto istući sa šećerom, umiješati malo ohlađenu smjesu čokolade i maslaca, dodati brašno prosijano sa soli i sve ostale sastojke.
Smjesu uliti u četvrtasti kalup za pečenje premazan maslacem i posipan brašnom te peći oko 25 minuta na 180 stupnjeva.
Ohlađeno tijesto izrezati na krugove. Pomoću slastičarske vrećice na svakom krugu oblikovati „kapicu“ te štapićem napraviti dvije rupice koje se napune preljevom od višnje ili jagode.