preloader
10 osnovnih namirnica za čitav tjedan ukusnih obroka

10 osnovnih namirnica za čitav tjedan ukusnih obroka

S 10 namirnica kuhajte čitav (radni) tjedan, a ostatke iskoristite za vikend! 

Pripremite se za kupnju uz naš vodič te pripremajte jednostavna i ukusna jela tijekom cijelog tjedna. Ovo su naši prijedlozi za shopping listu te kako ih pametno – i fino iskoristiti:

  1. cijela kokoš
  2. krumpir
  3. grincajg
  4. brokula
  5. riža
  6. grašak
  7. umak od rajčice
  8. jaja
  9. polutvrdi topljivi sir (Podravec, Gouda ili Dimsi)
  10. Brzo & Fino vrhnje za kuhanje

Količinu namirnica prilagodite broju članova kućanstva. Osnovne namirnice poput ulja, začina, luka i češnjaka se podrazumijevaju i uvijek ih je dobro imati kod kuće – ako su vam zalihe pri kraju, svakako se opskrbite i tim namirnicama.

Prvi dan

uživajte u klasičnom pečenju – pečenom kokom s krumpirima. 


Ovdje
saznajte kako sve meso možete marinirati kako bi bilo što finije! Ostatak mesa odstranite s kosti, natrgajte na manje komadiće i sačuvajte, kao i veće kosti.

Drugi dan

Od kostiju i grincajga napravite veću količinu temeljca. Ovdje saznajte kako! Temeljac raspodijelite na dva dijela. Jedan dio ćete iskoristiti za podlijevanje rižota od graška i preostale piletine.
Ovdje otkrivamo sve tajne najkremastijeg rižota, a tu vam napominjemo da ga u svakom slučaju dovršite s malo Brzo & Fino vrhnja za kuhanje. Također, slobodno pripremite veću količinu rižota – trebat će vam i za sutra!

Treći dan

Na meniju je preostali rižoto i to u obliku ukusnih kroketa! Pripremite ih tako da rižoto oblikujete u kuglice. U sredinu svake kuglice stavite kockicu sira pa je dobro „zatvorite“. Panirajte kao što bi i svaki drugi pohanac pa ispržite u ulju. Krokete poslužite uz umak od rajčice. 

Četvrti dan

Iz hladnjaka izvadite preostali temeljac pa skuhajte kremastu juhu od brokule i graška, po ovim uputama, uz dodatak Brzo & Fino vrhnja za kuhanje. Ako pri ruci imate starog kruha, izrežite ga na kockice, prepecite i servirajte uz juhu

Peti dan

...napravite gratinirani krumpir. Provjerite kako smo ga pripremili ovdje, a novoj verziji dodajte i razmućena jaja te sir kako bi dobili još izdašnije i hranjivije jelo. 

Bonus ideje za vikend

Ako vam je ostalo malo brokule, jaja i sira – napravite omlet, a jaja možete pripremiti i tako da ih ukuhate u preostali umak od rajčice i dobijete neodoljivu shakshuku!