S 10 namirnica kuhajte čitav (radni) tjedan, a ostatke iskoristite za vikend!
Pripremite se za kupnju uz naš vodič te pripremajte jednostavna i ukusna jela tijekom cijelog tjedna. Ovo su naši prijedlozi za shopping listu te kako ih pametno – i fino iskoristiti:
- cijela kokoš
- krumpir
- grincajg
- brokula
- riža
- grašak
- umak od rajčice
- jaja
- polutvrdi topljivi sir (Podravec, Gouda ili Dimsi)
- Brzo & Fino vrhnje za kuhanje
Količinu namirnica prilagodite broju članova kućanstva. Osnovne namirnice poput ulja, začina, luka i češnjaka se podrazumijevaju i uvijek ih je dobro imati kod kuće – ako su vam zalihe pri kraju, svakako se opskrbite i tim namirnicama.
Prvi dan
uživajte u klasičnom pečenju – pečenom kokom s krumpirima.

Ovdje saznajte kako sve meso možete marinirati kako bi bilo što finije! Ostatak mesa odstranite s kosti, natrgajte na manje komadiće i sačuvajte, kao i veće kosti.
Drugi dan
Od kostiju i grincajga napravite veću količinu temeljca. Ovdje saznajte kako! Temeljac raspodijelite na dva dijela. Jedan dio ćete iskoristiti za podlijevanje rižota od graška i preostale piletine.
Ovdje otkrivamo sve tajne najkremastijeg rižota, a tu vam napominjemo da ga u svakom slučaju dovršite s malo Brzo & Fino vrhnja za kuhanje. Također, slobodno pripremite veću količinu rižota – trebat će vam i za sutra!

Treći dan
Na meniju je preostali rižoto i to u obliku ukusnih kroketa! Pripremite ih tako da rižoto oblikujete u kuglice. U sredinu svake kuglice stavite kockicu sira pa je dobro „zatvorite“. Panirajte kao što bi i svaki drugi pohanac pa ispržite u ulju. Krokete poslužite uz umak od rajčice.

Četvrti dan
Iz hladnjaka izvadite preostali temeljac pa skuhajte kremastu juhu od brokule i graška, po ovim uputama, uz dodatak Brzo & Fino vrhnja za kuhanje. Ako pri ruci imate starog kruha, izrežite ga na kockice, prepecite i servirajte uz juhu.

Peti dan
...napravite gratinirani krumpir. Provjerite kako smo ga pripremili ovdje, a novoj verziji dodajte i razmućena jaja te sir kako bi dobili još izdašnije i hranjivije jelo.
Bonus ideje za vikend
Ako vam je ostalo malo brokule, jaja i sira – napravite omlet, a jaja možete pripremiti i tako da ih ukuhate u preostali umak od rajčice i dobijete neodoljivu shakshuku!
