Manje kuhanja, više vremena za sebe, obitelj i prijatelje.
Ako ste prezaposleni, a uz to želite i malo uštedjeti, unaprijed pripremljena jela rješenje su vas. Uštedjet ćete novac koji trošite u restoranima ili na dostavljenu hranu, ali i vrijeme koje trošite na svakodnevnu nabavu i pripremu jela. Kad kuhate, jednostavno skuhajte dvostruko ili trostruko više i višak zamrznite. Pritom morate znati da nisu sve namirnicepogodne za zamrzavanje – nemojte zamrzavati voće i povrće s visokim udjelom vode, svježi krumpir, prženu hranu te jela koja sadrže majonezu, vrhnje ili jogurt.
Brze i fine tortilje
Ove se tortilje brzo pripremaju i još brže pojedu. Skuhajte rižu te pripremite umak od rajčica, luka i paprika. Tortilje napunite rižom, umakom, grahom (kuhanim ili iz konzerve) i kukuruzom te pospite ribanim sirom. Volite li ljuće, nasjeckajte malo čili papričica u smjesu. Pripremljene tortilje zamotajte u aluminijsku foliju, svaku zasebno,a potom ih spremite u vrećice i zamrznite. Kad ih pripremate, pecite smrznute tortilje zamotane u aluminijsku foliju oko pola sata u pećnici na 180 stupnjeva ili ih odmotajte iz folije, zamotajte u vlažni papirnati ručnik i zagrijte u mikrovalnoj pećnici.

Domaće lazanje bilo koji dan u tjednu
Imate odličan recept za domaće lazanje, ali ih jednostavno nemate vremena često pripremati? Lazanje su odličan kandidat za zamrzavanje, jedino ih morate adekvatno pripremiti i poslije samo ispeći. Obložite posudu za pečenje aluminijskom folijom i pripremite lazanje prema omiljenom receptu. Stavite u zamrzivač da se stvrdnu, a potom ih u foliji izvadite iz posude i čvrsto zamotajte još jednim slojem aluminijske i potom plastične folije. Tako pripremljene, lazanje mogu stajati i do mjesec dana u zamrzivaču. Prije pečenja ih odmotajte, stavite u posudu za pečenje i spremite u hladnjak na 24 sata da se otope.

Jednostavni bolonjez umak s domaćom paštom
Potrebni sastojci su mljevena govedina, luk, dva režnja češnjaka, naribana mrkva, sjeckana rajčica, koncentrat rajčice, goveđa kocka i "uobičajeni sumnjivci" iz sektora začina: sol, papar, origano i bosiljak. Neka se umak krčka na laganoj vatri minimalno pola sata, a do tada skuhajte zamrznute domaće rezance koje ste pripremili prema našem receptu na linku. Ako vam u umaku ponestane tekućine, umjesto vode dodajte još sjeckane rajčice. Ako uspijete ne pojesti sve, ostatak zamrznite za neku drugu prigodu.
