Tjestenine su jela koja gotovo svatko voli – a još ćete ih više voljeti zapečene!
Na spomen zapečenih tjestenina vjerojatno će vam na pamet prve pasti lazanje, možda i cannelloni ili pak američki klasik – makaroni sa sirom... Sve redom primamljiva jela, ali pećnica nije rezervirana samo za provjerene recepte! Eksperimentirajte s oblicima, umacima i dodacima – jedino na što trebate paziti je da tjestenina nije do kraja skuhana i da je umaka nešto više nego obično, a ostatak „magije“ prepustite pećnici!
Slijede tri konkretne ideje za zapečene tjestenine
Mašnice sa špinatom
Mašnice kuhajte upola kraće nego što je navedeno na pakiranju, pa ih pomiješajte s Brzo & Fino vrhnjem za kuhanje i dodajte špinat (koristite li svježi, pirjajte ga na tavici dok ne uvene, a zamrznuti odmrznite i dobro ocijedite). Začinite po želji, prebacite u posudu za pečenje, pospite Ribancem i stavite peći na 180 stupnjeva oko pola sata.
Fusilli s povrćem i mozzarellom
Do pola skuhanim fusillima dodajte prethodno pripremljeni umak od rajčice, nekoliko cijelih cherry rajčica te patlidžan, koji ste prethodno nasjeckali na kockice i kratko propirjali na tavici. Začinite po želji i dodajte mozzarellu. Pecite u pećnici na 180 stupnjeva oko pola sata.
Makaroni s piletinom i gljivama
Na tavici kratko popržite krupno nasjeckane šampinjone i komadiće piletine (ne trebaju biti u potpunosti termički obrađeni) pa dodajte napola skuhane makarone. Podlijte Brzo & Fino umakom od gljiva i začinite po želji. Tjesteninu prebacite u posudu za pečenje i na vrh dodajte omiljeni sir koji se dobro topi. Jelo je gotovo nakon otprilike pola sata pečenja na 180 stupnjeva!