Palačinke u glavnoj ulozi
Volite li palačinke, šteta je stati na nadijevanju – bez obzira koliko kreativni u tome bili. Donosimo vam ideje kako ih pretvoriti u pravi obrok, s naglaskom na slane inačice.
Paketići sa šunkom, sirom i jajetom
Ove slane palačinke mogu biti doručak, ručak ili večera. Dok je palačinka još na tavi, slažite na nju kriške sira kako bi se lagano otopio, na sir položite šunku, a na kraju dodajte poširano ili pečeno jaje. Zatim „zapakirajte“ palačinku preklapajući s četiri strane, a za bogatiji okus možete ubaciti i avokado, špinat ili cherry rajčice.

Zalogaji s lososom, rikolom i vrhnjem
…zapravo su palačinke punjene dimljenim lososom i rikolom. Napunjenu i zarolanu palačinku narežite na kriške i poslužite uz dip od Brzo & Fino kiselog vrhnja (vrhnje u koje ste dodali kopar). Druženje može početi!

Palačinke s grilanim šampinjonima i umakom
Grilani šampinjoni i gotovi Brzo & Fino umaci uvijek se dobro slažu, pa kako ne bi i u palačinkama? Recept potražite ovdje!

Palačinke s biftekom i Ribancem
Ovaj specijalitet je odličan način za iskorištavanje ostataka pečenog mesa, no toplo preporučujemo ispeći komad bifteka na grill-tavi pa ga narezati na manje komade. Palačinke kratko popržite na grill-tavi na kojoj se peklo meso, presavijte na pola i dodajte komadiće bifteka, prelijte balzamskim octom i krupno ribanim Ribancem, pa opet presavijte. Kao prilog preporučujemo karamelizirani luk!
Torta od palačinki
Za kraj ipak jedna fina i slatka ideja – odlična ako volite palačinke, a želite ih poslužiti na malo zanimljiviji način. Također, za ovu vam „tortu“ ne treba pećnica!
Ispecite palačinke pa pripremite kremu od tamne čokolade koju ste otopili na pari, dodali maslac i Brzo & Fino vrhnje za šlag. Za dodatni hrskavi dojam, prepržite nasjeckane lješnjake u tavi nekoliko minuta, pa ih umiješajte u kremu. Slažite slojeve: premažite svaku palačinku kremom, a završite s preljevom od čokoladne glazure i orašastih plodova, voća ili šlaga… Neka glazura slobodno malo kapa preko ruba! Za jednostavniju verziju dovoljno je samo posipati zadnji sloj šećerom, cimetom ili kakaom u prahu.


Nadamo se da ćete uspjeti odoljeti tek pečenim palačinkama i isprobati naše prijedloge!