Ovo voće može biti raznih boja i oblika, a podjednako je fino u slatkim i slanim jelima!
Kao i većinu voća, kruške uglavnom zamišljamo u raznim desertima – od jednostavnih kompota do raskošnih torti. No, one izvrsno funkcioniraju i u slanim jelima, sljubljene s aromatičnim sirevima, suhomesnatim proizvodima i sličnim namirnicama izraženih okusa. U nastavku vam otkrivamo neke od najboljih kombinacija.
Bruschetta s kruškama i pancetom
Kruške narežite na manje komade, omotajte pancetom, rolanom šunkom ili pršutom te stavite na komade prepečenog kruha. Po želji dodajte i sir pa servirajte uz masline.
Salata od krušaka i komorača
Narežite krušku i komorač, začinite ih solju, paprom, uljem i omiljenim octom. Dodajte feta sir, očišćeni šipak te zelenje po želji – klice, rikula, radič ili neka druga salata gorkastog okusa bit će najbolji izbor.
Rižoto s pečenim kruškama
Skuhajte rižoto na maslacu uz dodatak pilećeg ili povrtnog temeljca i malo bijelog vina – pred kraj dodajte komadiće gorgonzole, malo Brzo & Fino vrhnja za kuhanje te komade kruške koju ste prethodno posolili, popaprili pa ispekli.
Bijela pizza s kruškama i lukom
Umijesite tijesto za pizzu po omiljenom receptu ili kupite već pripremljeno te ga razvaljajte na tanko. Premažite Brzo & Fino kiselim vrhnjem i dodajte na tanko narezane kruške i ljubičasti luk. Začinite po želji i stavite u pećnicu zagrijanu na maksimum dok rubovi tijesta ne dobiju lijepu boju i hrskavost. Poslužite uz još kiselog vrhnja i bosiljak.
Pečena piletina s kruškama
Pileće batake (možete ih zamijeniti i nekim drugim dijelom pileta, ili čak cijelim) začinite senfom, uljem, solju i paprom. Poredajte u posudu za pečenje, a praznine ispunite komadima kruške i luka. Stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 stupnjeva – duljina pečenja ovisit će o veličini komada mesa. Poslužite posipano nasjeckanim svježim peršinom.