Jedno od naših omiljenih kuhinjskih pomagala pomaže u rezuckanju i miješanju namirnica i tako skraćuje vrijeme pripreme jela.
Za jednostavna jela koja služimo od doručka do večere, samostalno ili kao prilog, ideja nikad dosta. Još je lakše kad blender odigra ključnu ulogu!

Kremasti pesto s orasima
Pripremite malo drukčiji umak pesto: u blender ubacite pola šalice oraha, 2-3 šalice rikole ili špinata, 2 žlice maslinova ulja, 2 žlice limunova soka, 2 režnja češnjaka, 1-2 žlice ribanog Ribanca, Dukatos natur te malo soli i svježe mljevenog papra. Miksajte pa umiješajte umak u skuhanu tjesteninu!

Juha od tikvica i limuna
Narežite veću tikvicu, na sitno nasjeckajte stabljiku celera i pripremite ostale sastojke: oko pola šalice indijskih oraščića, polovicu avokada i žlicu limunova soka. Ubacite sve u blender, pa dodajte 350 ml povrtnog temeljca, malo sitno sjeckanog češnjaka ili češnjaka u prahu, pola žličice soli i malo mljevenog papra. Miksajte pa juhu po želji kratko zagrijte prije posluživanja, dodajte žlicu Brzo & Fino kiselog vrhnja i koji list svježeg špinata.

Umak od rajčice i inćuna
… ili poznati talijanski umak puttanesca, bez kuhanja! U blenderu pomiješajte 3-4 režnja češnjaka, 4 žlice maslinova ulja, 800-900 g cherry rajčica ili šljivara, 6 žlica svježe sjeckanog peršina, malo crvene paprike, šalicu crnih maslina kalamata (bez koštica). Pred kraj ubacite 6 fileta inćuna i 3 žlice kapara te oko 100 grama Ribanca pa još kratko izblendajte. Začinite solju i paprom te umiješajte u svježe kuhanu tjesteninu, a možete servirati i s nekoliko cijelih maslina narezanih na polovice i svježim bosiljkom.

Slatki kruh od banane i jabuke
Za ovaj slatki kruh trebat će vam i pomoć pećnice, no blender i ovdje odrađuje većinu posla. Pomiješajte 180 g brašna, žličicu cimeta u prahu, pola žličice sode bikarbone, pola žličice soli i prstohvat mljevenog klinčića. Kratko miksajte u blenderu pa dodajte dva jaja, 100 grama smeđeg šećera, 2 žlice meda, 1 Dukatos natur, 2 banane i jabuku narezanu na četvrtine te 2-3 žlice kokosova ulja. Miksajte dok se sastojci ne povežu, no slobodno ostavite i komadiće. Izlijte u namašćeni kalup za pečenje pa pecite na 180 stupnjeva oko 50 minuta.

Mousse od avokada i čokolade
U blenderu pomiješajte dva očišćena avokada narezana na kockice, 40 g kakao praha, pola čaše mlijeka, žličicu ekstrakta vanilije, prstohvat sitne soli te 4-5 žlica meda. Izblendajte i dobro ohladite prije serviranja (preporučujemo posipati listićima badema, sjeckanim pistacijama ili voćem, uz dodatak šlaga od tučenog Brzo & Fino vrhnja). U slast!
Bez obzira na godišnje doba, uvijek rado pripremamo još jedan desertni klasik koji se priprema u blenderu, a ne zahtijeva ni kuhanje - domaći sladoled od banane.

Za fina jela ne treba puno vremena; oboružajte se kreativnošću u kombiniranju sastojaka, dobrim blenderom i jednim novim kuhinjskim pomagalom, čašicom omiljenog Brzo & Fino vrhnja.